" Türk milletinin hukukunu korumak için geriye doğru bir tek adım atmayacağız.
Çetelerden arınmamızı gereksiz bulanlar olabilir

Bazıları çetelerin arındırılmasından rahatsız olabilir. Biz hergün milletimize ne yaptığımızın hesabını veriyoruz. Bizim odaklandığımız tek şey halkımıza
hizmettir. Demokrasilerde meşruiyetin kaynağı demokrasidir. AK Parti olarak biz milletimiz adına siyaset yapıyoruz. 70 milyona hizmet için yola çıktık.

ERDOĞAN:"KISKANMA NE OLUR ÇALIŞ SENİN DE OLUR"

Bizim siyasi anlayışımızda ayrım yoktur. Mezhep siyaseti, bölgesel siyaset, dini siyaset yapmayız. Dün yüzde 34'ün meşruiyetini sorgulayanlar yüzde 47'yi görünce de çoğunluğun dediği mi olacak diyorlar.

Azınlık-çoğunluk diye biz milletimizi ayırmadık. Azınlığın hukukunu korumak da çoğunluğun hukukunu korumak kadar önemlidir bizim için. Biz hor görmeyiz, hor görülenlere sahip çıkarız. Biz dışlamayız, dışlananları kucaklarız. Bazıları kendilerine reva gördüklerini, adamına göre bazen azınlıktan bazen de çoğunluktan esirgeyebiliyor. Azınlık derken gayrimüslimlerden bahsetmiyorum. Oy oranına göre azınlık olanlardan, siyasi olarak azınlıkk olanlalardan bahsediyorum. Bu azınlık Cumhuriyetçiyiz deyip cumhuriyeti yıpratırlar, halkçıyız deyip halkı yıpratır, dışlarlar.

Aslolan ilkeli siyasettir. Unutmayalım ki doğrular adamnına göre değiişmez. Sayın Baykal söyleyince doğru, CHP yapınca doğru. Ama başkaları yapınca yanlış. Olmaz böyle şey. Başkası yaptığında yanlış olan CHP yaptığında doğru oluyorsa bu ayrıcalığı, bu hakkı nereden kendinizde görebiliyorsunuz.

Bize göre, oy versin ya da vermesin bütün vatandaşlarımız eşittir. Bu sorumlu siyaset tarzımızın bir gereğidir. İktidar olmak bizi şımartmayacaktır. Halk ile aramıza mesafe koymayacağız. Ama birileri bizim şımardığımızı söyleyerek, başarımızı gölgelemek istiyor. Ama milet her şeyi görüyor. Geçen hafta bunu G.Doğu gezimizde, yapılan kongrelerde gördük. Halkımızın desteği çığ gibi büyüdü. Öyle olmasa bize yeniden büyük bir destek vermezdi. Halkımız demokrasiyi nasıl taşıdığımız gördüğünden doolayı bizi yüzde 47 ile yeniden iktidara getirdi.

Biz demokrasinin çıtasını, hukuk devletinin çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Bizim özgürlük anlayışımız başkalarının özgürlüğünü de güvenceye almak demektir. Birimizin özgür olmadığı yerde hiçbirimiz özgür olamayız. Bu kavram herkes için geçerli olduğunda güzel olur. TBMM'de milleti temsil eden hiçbir parti ya da kişiye sırtımızı dönemeyiz."