Erzurum'a getirilen genç kız ailesine teslim edilirken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

ETB Başkanı Hakkı H., 27 Ocak çarşamba günü günü saat 16.00'da polise başvurarak lise 2'nci sınıfa giden kızının kaçırıldığını bildirdi. Polis genç kızın bilgisayarını incelemeye alırken diğer taraftan da arkadaşlarının ifadelerine başvurarak genç kızın sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki arkadaşlarını tespit etti. Genç kızın son bir ay içerisindeki bilgisayar üzerinden yaptığı görüşmeleri ve adresleri tespit eden polis, cep telefonunu da teknik takibe aldı.

Otobüsle İstanbul'a iner inmez takibe alınan genç kız, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 28 Ocak günü saat 16.00 sıralarında Gaziosmanpaşa Semti'nde bir eve yaptıkları baskın sonucu bulundu. İnternet çetesiyle ilgili olarak da evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı. S.H., uçakla Erzurum'a getirilerek ailesine teslim edildi.

Kızının internet çetesinin elinden polis tarafından son anda kurtarıldığını belirten ETB Başkanı, “Kızımın bulunması için polis çok geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi. Polise ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu öyle bir çeteki Türkiye'nin her tarafına dağılmışlar. Genç insanları kandırarak kaçırıyorlar. Şimdi kızım evde. Hala yaşadığı olayın şoku içinde. Allah, kimseye böyle olaylar yaşatmasın” diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi./hürriyet