'Oldukça cesur. Önceki filmlerinden çok farklı' DÜNYA prömiyerini Montreal Film Festivali"nde yapan Çağan Irmak"ın “Karanlıktakiler” filmi dün de Kanyon"da Türk sinema eleştirmenlerine gösterildi. İşte eleştirmenlerin notu:

Egemen karakteri süper

Uğur Vardan (Radikal sinema eleştirmeni): Çağan Irmak sanki, eskizini "Kâbuslar Evi"serisinde yaptığı bir filmle karşımıza gelmiş. Irmak artık yetkin bir yönetmen, ne çekerse çeksin izleniyor. Keza genellikle beğeniliyor da. Bu kez de ilgiye değer bir yapıt ortaya çıkarmış. Film, karakterlerinin psikolojisi derinlemesine veriyor, özellikle Egemen karakterini ve onu canlandıran Erdem Akakçe"yi çok beğendim. Finaldeki Freudyen açıklamaya gerek var mıydı, bence burası tartışılabilir.
Çağan Irmak Kimdir? tıklayın


Cesur bir film

Burak Göral (SİYAD üyesi): Çağan Irmak kendi sinemasının dışına çıkarak cesur bir film yapmış. Seyircisinin beklediği şekilde dramatik yapısı düzgün kurulmuş, meladroma yakın bir hikaye anlatmak yerine tamamen kendi istediği gibi bir sinema yapmış. Hikayeden çok karakterlerine ve onların psikolojilerine yoğunlaşmış zaman zaman korku filmine yaklaşabilecek sahnelere ve durumlara imza atmış, travmatik bir anne oğul ilişkisini son derece estetik bir sinema diliyle anlatmış. Meral Çetinkaya ve Erdem Akakçe son derece başarılı oyunculuklarıyla göz dolduruyor.

Oyuncular çok iyi

Murat Erşahin (SİYAD üyesi, Sinema Dergisi): Oyuncular çok iyi Filmin öykü çok daha iyi yerlere gidecekken dizginlenmiş bir havası var ancak oyunculuklar çok çok iyi. Film için sadece vasatın üzerinde diyebilirim. Beni çok tatmin etmedi, yetersiz geldi.

Sevin Oktay (Sinema eleştirmeni): Bu filme korku filmi diyemeyiz ama bunun içinde bir korku filmi var. Özellikle oyunculukları çok iyi olan bir film.
Irmak: Erdem kabul etmeseydi yazmıyordum

Çağan Irmak filmin senaryosunu yazarken Egemen karakterini canlandırması için Erdem Akakçe"ye teklifte bulunduğunu belirterek “Daha ilk 15 sayfada Erdem"i aradım ve oynamayı kabul edersen hepsini yazacağım dedim. Yani senaryonun başında erkek karakter belliydi. Onun dışında senaryo kendi kendini doğurdu” dedi./vatan