Kampın yapılması planlanan hazine arazisinin imar planlamasında tarım alanı olarak geçmesi ve etrafında bir çok yatırım alanının olması dolayısıyla, Çeştepeliler mülteci kampının başka bir yere yapılmasını istediler. Bugün kampın Çeştepe sınırları içerisine yapılmaması için belediye meydanında toplan çok sayıda vatandaş imza kampanyası başlatıp, konu hakkında Aydın milletvekillerinden yardım istediler.
Bugün öğlen saatlerinde Çeştepe belediyesi önünde toplanan vatandaşlar belde sınırları içerisinde mülteci kampı istemediklerini dile getirdiler. Daha sonra vatandaşların sorunlarını dinlemek için bölgeye gelen CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren ve Çeştepe Belediye Başkanı Hakkı Gümüş, Yurtdışına İade Edilmesi Gereken Yabancılar Misafirhanesi"nin Çeştepe sınırları içerisine yapılmasına izin vermeyeceklerini ve bu konuda vatandaşların yanında yer aldıklarını belirttiler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çeştepe Belediye Başkanı Hakkı Gümüş, Valilik tarafından kendilerine gönderilen yazılarla ilçeleri sınırları içerisine mülteci kampı kurulmak istendiğini öğrendiklerini fakat kendilerinin buna karşı olduklarını kaydetti. Sadece kendilerinin değil, beldeleri sınırları içerisinde verimli tarım arazisi üzerine mülteci kampı kurulmasını iktidar ve muhalefet milletvekillerinin de karşı olduğunu kaydeden Gümüş, “Belediyemize gelen yazılarla kampın kurulmak istenen alanın imar planında değişiklik yapılması isteniyor. Fakat biz belediye meclisi olarak oy birliği ile buranın imar değişikliğini reddettik. Kısacası beldemiz sınırları içerisinde yatırım alanlarıyla çevrili bir bölgede mülteci kampı kurulmasına izin vermeyeceğimizi gösterdik. Konu hakkında AK Parti, CHP ve MHP Aydın Milletvekilleriyle görüştük. Hiçbiri de bahse konu yerde kampın kurulmasını istemiyor. Çünkü alan öncelikle birinci derece verimli tarım arazisi, alanın sağından ve solundan sulama kanalı geçiyor. Diğer yandan alanın etrafında Aydın Otogar projesinin hayata geçirileceği alan var. Ticari alanlar var. Bu kampın buraya yapılması demek Aydın"ın ilerleyen bir kolunun kesilmesi demektir. Biz belediye olarak bütün zorlamalara karşın buraya mülteci kampı yapılması için belediye meclisinden istenen olumlu kararı çıkarmayacağız” şeklinde konuştu.
“DOKUNULMAZLIĞIMI BURADA KULLANIR İŞ MAKİNALARININ ÖNÜNE YATARIM”
Meydanda toplanan vatandaşlara destek olmak için Çeştepe Meydanına gelerek imza kampanyasına katılan CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, kendisinin halk tarafından seçildiğini dile getirerek, halkın yanında olduğunu belirtti. Mülteci kampının buraya yapılmaması için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden Fatih Atay, “Bu kamp neden İzmir"e, Muğla"ya yada Antalya"ya yapılmıyor da Aydın"a yapılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Beni siz oylarınızla seçtiniz Benim size borcum var. Mülteci Kampının bu alana yapılması Aydın"ın geleceği için iyi bir şey değildir. Ve buna "hayır" demek bizim görevimizdir. Mülteciler de insan, zavallılar ülkesizler, gelecekleri yok. Fakat başka bir yerde kalmalılar. Kampın Çeştepe sınırları içerisinde yapılmaması için mücadele verirken, ben Çeştepe"de yaşayan 6 bin kişinin imzasıyla birlikte mücadele vermeliyim. O nedenle siz Çeştepeliler"e de büyük iş düşüyor. Hiçbir zaman hak verilmez, hak alınır arkadaşlar. Gücümüzün sonuna kadar bu tesisin buraya yapılmaması için her şeyi yapmaya hazırız. Çadır mı kuracağız. Benim dokunulmazlığım var. Bu dokunulmazlık bir işe yarasın. Ben gideyim yatayım oraya bakalım kazabilecekler mi haydi görelim bakalım” diyerek Çeştepelilerin yanında olduğunu dile getirdi.
Çeştepe Meydanı"nda vatandaşla görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Hakkı Gümüş ile birlikte mülteci kampı yapılması düşünülen alana giden Milletvekili Fatih Atay, alanın bulunduğu yerin Aydın için çok önemli olduğunu belirterek, buranın mülteci kampı yapılamayacağını söyledi. 3 yıl önce mülteci kampının İzmir"e yapılmak istendiğini fakat İzmir milletvekillerinin çalışmaları neticesinde bunun önlendiğini ifade eden Atay, bütün Aydın milletvekilleriyle ortak hareket edip, Aydın"a yapılacak olan mülteci kampını engelleyebileceklerini kaydetti.