AYDINPOST ÖZEL -  Bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayla ilgili olarak boğulan iki şahsın göletten çıkartılması için dalgıç ekibinin beklendiği bildirildi.

Söke ilçesinin Akçakaya köyünde tekneyle ördek avına çıkan üç kişiden ikisi, teknenin devrilmesi sonucu kayboldu.
     Alınan bilgiye göre, Büyük Menderes Nehri'nin Akçakaya köyünde taştığı bölgede tekneyle ördek avına çıkan Ümit Tanyeri, Hüseyin Danacı ve Mahmut Duru, teknenin devrilmesi sonucu suya düştü.
     Ümit Tanyeri kendi imkanlarıyla kurtuldu, Hüseyin Danacı ile Mahmut Duru ise kayboldu.
     Tanyeri'nin ihbarı üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı.
     Söke Kaymakam Vekili Resul Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın bildirilmesinin hemen ardından Aydın ve İzmir'den sivil savunma ve acil yardım ekipleri istendiğini, ekiplerin hemen çalışmaya başladığını belirtti.

DALGIÇ EKİBİ İZMİR'DEN ÇAĞIRILDI

Söke göletinde boğulma olayıyla ilgili olarak İzmir'den çağırılan dalgıç ekibi kafalarda soru işareti yarattı. Aydın Afet İşleri Müdürlüğü'nde bulunan dalgıç ekibinin lav edildiği öğrenilirken böylesine acil bi durumda müdahale edecek bir dalgıç ekibinin Aydın'da bulunmayışı, Söke'de herkesi çileden çıkarttı.

CESETLERDEN BİRİ BULUNDU

 Söke ilçesinde, teknenin devrilmesi sonucu kaybolan iki kişiden birinin cesedi bulundu.
     Alınan bilgiye göre, Büyük Menderes Nehri'nin Akçakaya köyüne yakın kısmında teknenin alabora olması sonucu kaybolan iki kişiden biri olan Hüseyin Danacı'nın (37) cesedi, İzmir'den gelen dalgıç ekibi tarafından bulundu.
     Kaybolan Mahmut Duru'yu (38) arama çalışmaları ise havanın kararması nedeniyle yarına ertelendi.
     Tekneyle ördek avına çıkan üç kişiden ikisi, teknenin devrilmesi sonucu kaybolmuş, teknede bulunan Ümit Tanyeri (49) ise kurtulmuştu.

DEVRİLEN TEKNEDEN SAĞ KURTULAN ÜMİT TANYERİ KONUŞTU!

Aydın'da devrilen tekneden sağ kurtulan Ümit Tanyeri, ''Kendi imkanlarımızla tekneyle tekrar açılıp, arkadaşlarımızı aradık ancak bulamadık'' dedi.
     49 yaşındaki Tanyeri, AA muhabirine, sabah saat 05.30 sıralarında Hüseyin Danacı (37) ve Mahmut Duru (38) ile Büyük Menderes Nehri'nin Söke'nin Akçakaya köyünde taştığı bölgeden tekneyle ördek avına çıktıktan yarım saat sonra, teknelerinin alabora olduğunu söyledi.
     Alabora olan tekne üzerinde üç arkadaş yaklaşık 5 saat beklediklerini anlatan Tanyeri, ''Karaya çıkmak için suya atlayıp yüzmeye başladım. Diğer arkadaşlarım ise beklemede kaldılar. Saat 12.00'de Nalbantlar köyünde karaya çıkmayı başardım. Kendi imkanlarımızla tekneyle tekrar açılıp arkadaşlarımızı aradık ancak bulamadık'' diye konuştu.
     Bu arada arama çalışmaları için İzmir'den gelecek dalgıç ekiplerinin beklendiği öğrenildi. Ümit Tanyeri ise ifadesinin alınması için İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Olay yerine gelen Söke Kaymakam Vekili Resul Çelik de gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İKİNCİ KAYIP ŞAHISA DA ULAŞILDI

Söke"ye bağlı Akçakaya Gölü"nde avcıların teknesinin batması sonucu meydana gelen faciada dünden beri aranan Mahmut Duru bulundu.

Yaklaşık 24 saattir göl kenarında bekleyen Mahmut Duru"nun yakınlarının feryatları Mahmut Duru"nun cansız bedeni sudan çıkartıldığında yürekleri burktu.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Dün akşam saat 18.30 sıralarında cesedine ulaşılan Hüseyin Danacı ise bugün toprağa verildi.

Tekne faciasında hayatını kaybeden ve Söke'de bir tekstil fabrikası dokuma bölümü işçisi Hüseyin Danacı'nın cenazesi Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi morgundan alınarak Akçakaya köyündeki evine getirildi. Cenazenin eve getirilmesi ile yakınlarının feryatları yürekleri bir kez daha dağladı. İki çocuk babası talihsiz işçi Akçakaya Camiinde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra köyünde defnedildi.