Emniyetin, Radar mevkiindeki aramaları ardından, M.Ç.'yi öldürdüğünü söyleyen C.K., cesede ulaşılamaması üzerine serbest bırakıldı.

İddiaya göre, 2005 yılında, Muş'tan Ereğli'ye gelen M.Ç. ile geçtiğimiz aylarda Metin Koç'u öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen E.H. arasında husumet yaşandı. O tarihlerde, E.H. ile birlikte hareket eden C.K., yine E.H.'nin talimatı ile aynı yıl kış aylarında M.Ç'yi öldürdü. Daha sonra da radar mevkiinde balta girmemiş tabir edilen ormanlık alanda açtığı 50 santimetrelik çukura gömdü.

E.H. ile beraberindekilerin, Metin Koç cinayeti sonrası tutuklanmalarının ardından araştırmayı derinleştiren polis, yakın zamanda cezaevinden çıkıp ortadan kaybolan C.K.'ya ulaştı. Polis, C.K.'nın verdiği bilgide, M.Ç.'yi öldürüp gömdüğünü söylemesi üzerine olay yerinde inceleme yapmaya başladı.

Uzun üredir anılan ormanlık alanda geniş çaplı kazı yapan polis, cesede ulaşamadı. Polis, iş makinesi ile sürdürdüğü kazı çalışmasından da sonuç alamadı. Bu arada, özel ceset arama köpekleri ile İstanbul'dan gelen uzman ekiplerin yaptığı incelemede ise 50 santimetre derinliğe gömülen cesedin, bir süre sonra doğadaki vahşi hayvanlar tarafından çıkarılabileceği ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi. Bunun üzerine Ereğli polisi, anılan bölgedeki aramasına son verdi. Olayda M.Ç.'yi öldürdüğünü söyleyen C.K.'nın, cesedin bulunamaması üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi.