Bartın'ın Amasra ilçesinde, yaklaşık 3 ay önce oltayla balık tutarken denize düşüp kaybolan kişinin cesedi, bir balıkçının ağına takıldı.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tekkeönü köye mevkisinde avlanan Ali Tuş, denizden topladığı ağda bir erkek cesedi görmesi üzerine durumu jandarmaya bildirdi.
 
Jandarma ekipleri, cesedin 26 Haziran'da Akkonak köyünde oltayla balık tuttuğu sırada dalganın kayalara vurması sonucu denize düşerek kaybolan ve arama çalışmalarında bulunamayan amatör balıkçı Kadir Tepe'ye (53) ait olması ihtimalini değerlendirerek ailesine haber verdi.
 
Balıkçı Tuş'un teknesiyle Amasra mendireğine getirdiği cesedi, eşi Müyesser Tepe teşhis etti. Bunun üzerine emekli infaz koruma memuru Tepe'nin cenazesi, Amasra Sağlık Ocağı morguna kaldırıldı.
 
Müyesser Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşine sağ salim kavuşma umutlarını uzun zaman önce yitirdiklerini belirterek, ''Ama 3 aydır onun bir parmağını, bir parçasını bulabilmek için dua ettim. Allah'ım bana onu fazlasıyla verdi. Çok şükür cesedini bulduk. En azından başında dua okuyabileceğimiz bir mezarı olacak'' dedi.
 
Tepe, eşiyle balığa 3 ay önce kendisinin de gitmek istediğini ancak kocasının izin vermediğini kaydetti.
 
Balıkçı Ali Tuş da Tekkeönü açıklarına sabah saatlerinde ağ attıklarını ifade ederek, ''Ağı çektiğimizde cesetle karşılaştık ve durumu jandarmaya bildirdik. Balık tutmayı bırakıp hemen Amasra'ya döndük. Cesedin yaklaşık 100 metre derinlikte olduğunu tahmin ediyoruz. Ben ve diğer çalışanlar ağımızdan ceset çıkınca büyük şaşkınlık yaşadık'' diye konuştu.
 
Kadir Tepe, 26 Haziran'da oltayla balık tuttuğu sırada denize düşerek kaybolmuş, Amasra Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerince bir süre yürütülen arama çalışmalarından sonuç alınamamıştı.