Kalp rahatsızlığı nedeniyle doktorları tarafından yalnız yüzmesi yasaklanan emekli doktor boğularak öldü. Cesedin plajda bekleyen cenazesine aldırış etmeyen vatandaşlar, hemen yakınında yüzmeye devam etti.

Adapazarı'ndaki özel bir tıp merkezinde çalıştıktan sonra emekli olup Antalya'ya yerleşen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sait Ege Arsal (73), bu sabah erken saatlerde Konyaaltı Plajı'na gelerek denize girdi.

Bir süre sonra denizde çırpınan bir kişi görenler, hemen denize girerek Arsal'ı kıyıya çıkardı ve 112 Acil Servis'i arayarak ambulans istedi. Bu sırada plajın cankurtaranı yaşlı adama müdahale etmeye çalıştı. Kısa sürede halk plajına gelen sağlık ekipleri, emekli doktorun ölmüş olduğunu belirledi.


Cesedin üzeri beyaz bir çarşafla örtüldü ve polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Fatih Polis Merkezi ekipleri nöbetçi savcıya durumu bildirdi. Savcılık talimatıyla cenazenin polis tarafından fotoğraf ve görüntüsünün çekilerek morga kaldırılması istendi. Bunun üzerine halk plajına Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çağırıldı. Sahile gelen polisler cenazenin fotoğraflarını çektikten sonra parmak izini aldı. Yüzlerce vatandaş ise olup biteni hem film izler gibi izledi, hem de aldırış etmeden plajda denize girdi. Yaklaşık 2 saat boyunca sahilde bekleyen doktor Arsal'ın cenazesi daha sonra plaja indirilen bir tabuta konularak Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.


Polis boğulma olayıyla ilgili soruşturma başlatırken, Sait Ege Arsal'ın kalp hastası olduğu ve rahatsızlığı nedeniyle yalnız yüzmesinin doktorları tarafından yasaklandığı belirtildi. Arsal'ın daha önce de aynı yerde bir kaç kez boğulma tehlikesi geçirdiği ve çevredekiler tarafından kurtarıldığı öne sürüldü.