Edinilen bilgiye göre, 20 gün önce Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki arazide demir toplayan çocuklar, tamamen yanmış bir ceset buldu. Olay mahalline gelen polis, kemiklerin önce bir kadına ait olduğunu ve bir cinayet ile karşı karşı olduklarını sandı. Ceset üzerinde yapılan incelemede, büyük bölümü yanmış bir kağıt parçası bulundu. Bu kağıdın bir düğün davetiyesi olduğunu anlayan dedektifler, güçlükle okunan davetiyeyi mercek altına aldı.

DÜĞÜN SALONU TESPİT EDİLDİ, 60 AİLE TEK TEK İNCELENDİ

Davetiye üzerinde yazan düğün salonunun İstanbul Kağıthane'de olduğunu tespit eden polis, o tarihteki düğün sahipleri ile görüştü. Ailenin Bursa'daki akrabalarına 60 düğün davetiyesi gönderdiklerini söylemesi üzerine, Bursa polisi 60 aileye tek tek ulaşarak, esrarengiz cesedin 85 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Demir'e ait olduğunu ve şahsın 40 gündür kayıp olduğunu belirledi.
Mustafa Demir'in oğlu Erol Demir'in ifadesini alan polis, Mustafa Demir'in sık sık kaybolduğu bilgisine ulaştı. Polis, Mustafa Demir'in kaybolduğu günden bu yana, cesedinin bulunduğu arazide 3 defa ot yangını çıktığını belirledi. Mustafa Demir'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda bekletilirken, cenazenin DNA testi sonrası ailesine teslim edileceği öğrenildi.

Sabah