TEKEL işçilerinin eylemine destek veren binlerce işçi soğuğa rağmen Sıhhiye Meydanı"nda toplandı. İşçilerden hükümete sert mesajlar gitti

Tek işççilerinin eylemi 34. gününe girerken dün binlerce kişi Sıhhiye meydanında toplandı. Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, “genel grev” çağrısında bulunarak, “Biz bu meydanda beklemeye devam edeceğiz, ya haklarımızı verirler ya da cesetlerimiz çiğnerler” dedi. TEKEL işçileri, Türk-İş"in Sıhhiye Meydanı"nda düzenlediği “Demokrasi ve Haklar” mitinge katıldıktan sonra TÜRK-İŞ Genel Merkezi önündeki eylemlerine devam etti. Yaklaşık 150 kişilik işçi grubu, genel merkez binasının başkanlık katına çıkarak, Genel Başkan Mustafa Kumlu aleyhine slogan attı ve istifasını istedi.

Başkanlık katına çıkan işçilerin büyük bölümü, emniyet güçleri ile bazı işçi temsilcilerinin ikna çabaları sonucunda bina dışına çıktı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, ise “Eylemlerimizden rahatsız olanlar var. Ben de diyorum ki rahatsız olacağına çözüm üret. ” dedi. Kumlu, TÜRK-İŞ"in Sıhhiye Meydanı"nda düzenlediği “Ekmek, Barış Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar” mitinginde yaptığı konuşmada, katılımcılara, Türkiye"nin dört bir yanından, kış gününde yağmur çamuru hiçe sayıp, yollara düştükleri için teşekkür etti. “Bugün Türkiye bir yangın yerine dönmüştür. Emek büyük bir saldırı altındadır” diyen Kumlu, “Emeğin ürettikleri, bu yangında haramiler tarafından talan edilmektedir. çekilmek istenmektedir. Ama rüzgar eken, fırtına biçer” dedi. TÜRK-İŞ"in düzenlediği mitinge, DİSK, KESK, TTB, TMMOB, BASK, HAKSEN, bazı siyasi partiler, meslek örgütleri, öğrenci grupları, kadın dernekleri, gay ve lezbiyen toplulukları destek verdi. Ankara polisi başta olmak üzere İstanbul"dan gelen takviye ekiplerle birlikte yaklaşık 5 bin polis görev yaptı.

SIHHIYE"DE RENKLİ EYLEM

TEKEL işçilerine destek veren binlerce işçi dün soğuğa ve yağmura karşın Sıhhiye meydanındaydı. Eylemde ilginç görüntüler yaşandı.

ÖİB: 31 Ocak"ta 8 bin 364 işçinin akdi feshedilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 31 Ocak 2010 tarihi itibariyle Tekel işçilerine ortalama 41 bin lira kıdem ve ihbar tazminatı ödeneceğini ve bu tarihten sonra işçilerin iş akitlerinin sona ereceğini bildirdi. ÖİB açıklamasında, 4/c"ye geçmedikleri için iş akdi feshedilecek 8 bin 364 işçiye 1 Şubat 2010 tarihinde hesaplarına yatırılmak suretiyle toplam 350 milyon lira ihbar ve kıdem tazminatının ödeneceğinin hesaplandığı kaydedildi. / vatan