ANTALYA'da 27 yaşındaki Beşir Anıl Höyük, aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen akrabası kuyumcu Yusuf Ziya Çelikcan'ın oğlu 11 yaşındaki ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi Ural Çelikcan'ı kaçırıp götürdüğü orman evinde öldürdü. Çocuğun cesedini kesici aletle parçalara ayırıp sobada yakan Höyük gözaltına alınırken, ortaya çıkan vahşet, polis ve jandarma ekiplerini bile şoke etti.


Özel bir okulda okuyan Ural Çelikcan, dün Metin Kasapoğlu Caddesi'ndeki evine gitmek üzere okul servisine bindi. Çelikcan, caddeye 50 metre uzaktaki evlerine yakın noktada servisten indi. Oğlunun oturdukları 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan geldiğini gören anne Sedef Çelikcan da içeri girip kapıyı açtı. Bir süre sonra oğlu eve gelmeyince paniğe kapılan Sedef Çelikcan, 5 yıldızlı bir otelde kuyumcu mağazası olan eşi Yusuf Ziya Çelikcan'a haber verdi. Çelikcan çifti, Demircikara Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu.

Polis ve jandarma, olayla ilgili ortak soruşturma başlattı. Jandarma ekipleri, katil zanlısı olarak merkeze bağlı Duacı Odabaşı Köyü'ndeki kiralık orman evinde kalan ve Çelikcan çiftinin yakın akrabası olan Beşir Anıl Höyük'ü yakaladı. Orman evinde kesici bir aletle öldürülüp parçalanan çocuğun cesedinin sobada yakıldığı belirlendi.

Kuyumcu Yusuf Ziya Çelikcan'ın halasının oğlu olan ve aralarında husumet bulunan katil zanlısı Beşir Anıl Höyük, sorgulanmak üzere polis merkezine getirildi. Nasıl yakalandığına ilişkin açıklama yapılmayan Höyük'ün sorgusunun sürdüğü belirtildi. Çocuğun cesedi ise otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

DHA