Van'ın Özalp ilçesinde 23 gün önce kaybolan 3 yaşındaki Zehra Çeliker, aynı zamanda akrabaları olan komşularının evindeki sandıkta ölü bulundu.

VAN"ın Özalp İlçesi Dorutay Köyü"nde Çeliker ailesinin 3 Mayıs 2009"dan beri kayıp olan 3 yaşındaki kızları Zehra Çeliker, akrabaları ve aynı zamanda komşuları olan Derya Tunç"un evindeki çeyiz sandığında ölü olarak bulundu. Derya Tunç, çocuğu kendisinin sandığa koyduğunu itiraf etti. Olayın şokunda olan anne Aycan Çeliker, kızının katilinin tutuklanmasını değil, idam edilmesini istedi.

Özalp İlçesi"nin Dorutay Köyü"nde yaşayan 4 çocuk annesi Aycan Çeliker, 22 gün önce 3 yaşındaki kızı Zehra"yı kayınvalidesine bırakarak akrabasının evine gitti. Evin önünde oynamaya başlayan minik Zehra, bir anda ortadan kayboldu. Zehra"nın kaybolduğunu fark eden babaanne Zeliha Çeliker de hemen aile fertlerine haber vererek çocuğu aramaya başladı. Aramalar sonuç vermeyince, aile durumu jandarmaya ve Özalp Kaymakamlığı"na bildirdi. Özalp Kaymakamlığı, jandarma ve köylüler minik Zehra"nın bulunması için adeta seferber oldu. Arama çalışmalarına iz süren köpekler de getirilirken, jandarma ekipleri de köy içerisinden geçen derede arama yaptı. Köydeki evler, fosseptikler bile açılarak içleri kontrol edildi. Ancak tüm aramalara rağmen minik Zehra bulunamadı.

DİRİ DİRİ SANDIĞA KOYUP ÖLDÜRMÜŞ

Minik Zehra"nın cesedi, akrabaları ve aynı zamanda komşuları olan Derya Tunç"un çeyiz sandığında çıktı.

İnanılmaz olayla ilgili konuşan Zehra"nın amcası Ekrem Çeliker, Zehra'nın akrabaları tarafından kaçırıldığını, daha sonra ceyiz sandığına konularak öldürüldüğünü söyledi. Çeliker şu iddialarda bulundu:

“Dışarda oynayan henüz 3 yaşındaki Zehra"yı eve alıp, daha sonra çeyiz sandığının içine koymuş. Zehra"nın sandığın içinden çıkmaması için de üzerine yatak yorgan koyulmuş. Derya Tunç daha sonra da hiç birşey olmamış gibi davrandı. Hatta il dışında olan eşi eve geldiğinde evde ağır bir koku olduğunu söylemiş. Derya, bunun üzerine eşine, yatağın ıslandığını o yüzden böyle bir kokunun geldiğini söylemiş. Fakat eşi bunlara inanmadı. Evin her tarafını aradı ve üzeri yataklarla kaplı çeyiz sandığını açtığında ise dayısının kayıp olan kızı 3 yaşındaki Zehra"nın kokmaya başlamış ve kurtların sardığı cesedi ile karşılaşmış. Akrabamız olan Bülent Tunç, bunun üzerine de jandarmaya giderek olayı anlatmış.”

1 HAFTA ÖNCE EVİ ATEŞE VERMİŞ

Zanlı Derya Tunç"un, çocuğun kaybolması nedeniyle, başka köylerden aileye destek ziyaretine gelen bazı akrabalarını, cesedin bulunduğu sandık odasında yatırdığı belirtildi. Derya Tunç'un 1 hafta önce de evini ateşe verdiği, ancak alevlerin komşular tarafından kısa sürede söndürüldüğü, bunu da evdeki sandık içerisinde bulunan yeğeni Zehra"nın cesedini yok etmek amacıyla gerçekleştirdiği öne sürüldü.
Olayın ortaya çıkmasının ardından jandarma, zanlı Derya Tunç, kayınpederi Abdulbari Tunç ve eşi Bülent Tunç"u gözaltına aldı. Derya Tunç'un, jandarmaya verdiği ifadesinde cinayeti itiraf ettiği, Zehra'nın babası Zeki Çeliker'in kendisini taciz ettiği için minik kızı öldürdüğünü öne sürdüğü belirtildi.

4 AYLIK HAMİLEYMİŞ

Kendisinin de 3 yaşında bir kızı bulunan ve 4 aylık hamile olduğu belirtilen Derya Tunç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, eşi ve kayınpederi ise serbest bırakıldı. Minik Zehra"nın çürümeye başlamış cesedi ise otopsi yapıldıktan sonra Dorutay Köyü"nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Köyde 22 gündür kızının bulunma umuduyla yaşayan anne Aycan Çeliker ise olayı öğrendikten sonra adeta yıkıldı. Anne, utuklanan Derya Çeliker"in idam edilmesini isterken, Zehra"nın babası Mehmet Zeki Çeliker de, ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. DHA