Kuşadası"ndaki toplantıda, sanatçı Mustafa Alabora tarafından cerrahlara iletişim ve güzel konuşma dersi verdi.

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği ile Endokrinolojide Diyalog Derneği tarafından düzenlenen 8. Medikal - Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyeti Sonrası Eğitim Kursu Kuşadası Pine Bay Otel"de gerçekleştiriliyor. Toplantının açılış galasında ünlü sanatçı Mustafa Alabora tarafından, toplantıya katılan cerrahlara iletişim ve güzel konuşma dersi verildi. Alabora, konuşmanın sonunda cerrahlardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. S. Akalın ve Endokrinolojide Diyalog Derneği Başkanı Prof. Dr. S. Özarmağan toplantının açılışında yaptıkları açıklamada, Medikal-Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Kurslarının temel amacının katılımcıların bilgilerinin güncellenmesi olduğunu belirterek, Önceki yıllarda düzenlenen kurslardan eldeedilen anket verilerinde, toplantılarda alanında isim yapmış yabancı konuşmacıların da katılımının sağlanmasının ilk sırada yer aldığını, bu konudaki ilk adımı 2008"de İsveç Upsala Üniversitesinden Prof. Göran Akerström"ü konuk ederek atıldığını söylediler.

Kuşadası"nda 4 gün sürecek olan 8. Medikal-Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursuna; Endokrin cerrahinin duayeni olarak kabul edilen Orlo H. Clark, laparoskopik cerrahinin ünlü ismi Michel Gagner, paratiroid cerrahisiyle ilgili yayınlarından tanınan Anders Bergenfelz ve seçilmiş vakalardaki uygulamaları ile “korteks koruyucu adrenal girişimleri” kavramını yeniden gündeme taşıyan Michael Brauckhoff gibi dünyaca isimler konuşmacı olarak katılacak.