OSMANİYE Valisi Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürü olduğu dönemde öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun polis tarafından yakalanıp serbest bırakılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Adana'da polis memuru Ferdi Özkan'ın yasadışı gösteride bıçaklanarak şehit olması nedeniyle Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'e başsağlığı ziyaretinde bulunan Celalettin Cerrah, gazetecilerin Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili sorularıyla karşılaştı. Bu konuda `son kez konuşacağını' belirterek soruları yanıtlayan Cerrah, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanıp serbest bırakılması iddialarının mümkün olmadığını belirtti. Cerrah, bu iddialarla ilgili şöyle konuştu:

"Böyle bir ortamda polisin suçlanması yanlış. Cem Garipoğlu denen katil zanlısı evde olsaydı, mutlaka orada yakalanır ve adalete teslim edilirdi. Ayrıca evde arama yapılırken Cem Garipoğlu'nun anne ve babası, site sakinleri ve jandarma vardı. Polis bu kadar kişinin içinde katil zanlısını yakalayacak, sonra da serbest bırakacak. Böyle bir şey mümkün değil. Aramalar sırasında evde 700 bin Euro'nun bulunduğu söyleniyor, polis buna göz mü yumacak? Savcılığın yaptığı tahkikat sonucunda böyle bir konu sübut bulmaz ise, bu açıklamalardan dolayı Karabulut Ailesi nasıl bir açıklama yapacak? Ayrıca bu olayın failini emniyet teşkilatı yakalayacak. Katil zanlısının tüm delillerini emniyet teşkilatı açığa kavuşturdu. Olay aydınlatılmıştır. Ancak katil zanlısı Cem Garipoğlu yakalanamamıştır. Maalesef firarda bulunmaktadır. Ancak yurt dışında ve içinde aranmaktadır."

`TÜM POLİS TEŞKİLATI ÇALIŞIYOR'

Öldürülen genç kızın ailesinin kesinlikle tehdit edilmediğini, ancak ailenin devamlı emniyet teşkilatını delil olmamasına rağmen suçladığını belirten Celalettin Cerrah, şöyle devam etti:

"Anne ve babayı tehdit etme durumu yoktur. Şimdiye kadar onların yaptığı hiç bir açıklamaya karşı bir açıklamada bulunmadık. Ancak anne ve baba emniyet teşkilatını suçladı. Beni, yani Celalettin Cerrah'ı suçlamadılar. Ancak o dönemde İstanbul Emniyet Teşkilatı'nın başında ben olduğum için avukatlarıma talimat verdim, ailenin suçlamalarına yönelik açıklama yaptık. Amacımız, anne ve babayı tehdit etmek değil. Ben emniyet teşkilatının yanlışlık yapacağına inanmıyorum. Ancak varsa da gereği yapılmalıdır. Bundan sonra bu olayın üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gidecektir. Koskoca emniyet teşkilatını kimse suçlayamaz. Anne ve babanın kızları hunharca öldürülmüştür. Failinin de en kısa zamanda yakalanmasını istiyoruz. Sadece İstanbul Emniyet Müdürlüğü değil, tüm polis teşkilatı bu konuda çalışıyor. Eğer bilgim olursa, katil zanlısının bulunduğu yer ile ilgili Osmaniye emniyetinden de bir ekip çıkarıp yakalanacağı yere gönderirim. Bundan sonra da bu konuya nokta koyuyorum. Bir daha bu konuda konuşmak istemiyorum."

Vatan