Skandal olay, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü, 1"inci Sınıf Emniyet Müdürü Yüksel Çarhacıoğlu"nun imzasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü makamına 5 Şubat 2009 tarihinde gönderilen bir üst yazıyla ortaya çıktı.

KGS KARTI POLİS MEMURU TARAFINDAN KAYBEDİLDİ

Gönderilen yazıda, Okulun Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Ulaştırma Büro Amirliği hizmetlerinde de kullanılan 1002070223046887 numaralı Kartlı Geçiş Sistemi(KGS) kartı 24 Aralık 2007 tarihinde yüksek okulda görevli 286602 sicil sayılı Vedat Bulut tarafından kaybedildiği belirtildi.

BANKADAN KARTIN BLOKE EDİLMESİ İSTENDİ

Bunun üzerine aynı gün Bakırköy Ziraat Bankası Şubesi"ne 638 sayılı yazı ile durum bildirilerek kartın bloke edilmesi istendiği dile getirildi. Ardından bankanın bu talebi değerlendirerek aynı gün kartı ve kartın hesabında bulunan 573,20 TL parayı bloke ettiği bildirildi.

KARTIN PARASI 1 YIL ÖNCE EMNİYET MÜDÜRÜ TARAFINDAN ÇEKİLMİŞ

Kaybolan kartın yenisinin çıkartılması ve eski kartta bulunan paranın yenisine aktarılması için 20 Ocak 2009 tarihinde bankaya müracaat edildiği yazıda anlatıldı. Müracaat üzerine bankadan, kart hesabında bulunan paranın 14 Mart 2008 tarihinde 122276 sicil sayılı 4"üncü sınıf Emniyet Müdürü Lütfi Koca tarafından Ziraat Bankası Küçükbakkalköy Şubesi"nden çekildiği cevabını aldıkları kaydedildi.

OLAY ORTAYA ÇIKINCA 1 YIL SONRA PARAYI TEKRAR YATIRDI

Banka ile daha sonra yapılan görüşmelerde kartta bulunan paranın 2 Şubat 2009 tarihinde aynı kişi tarafından 553 TL olarak okulun hesabına tekrar yatırıldığı bildirildi.

OLAYLA İLGİLİ ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu yazı üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah"ın çılgına döndüğü öğrenildi. Cerrah, polis müfettişi görevlendirerek Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Koca hakkında idari soruşturma başlatılması talimatı verdi. Ayrıca, olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı"nca da adli soruşturma başlatıldı.

YETKİ BELGESİ OLMAYAN İŞLEM YAPAMAZ

Öte yandan, Şükrü Balcı Meslek Yüksek Okulu"nun kullanımında olan KGS kartı ile ilgili işlemleri, sadece okuldan yetki belgesi olan kişiler yürütebiliyor. Bu nedenle işlemleri gerçekleştiren banka görevlisinin ifadesine başvuruldu. Adı açıklanmayan banka görevlisinin, olay günü söz konusu kişiden yetki belgesi istediğini, ancak kişinin üst düzey emniyet müdürü olması dolayısıyla ısrarlarına dayanamayarak ödemeyi yaptığını söyledi. Bu hatasından dolayı banka görevlisi, şube içerisinde başka bir göreve kaydırıldı.

Milliyet