Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, 4 yıldır yönetim kurulu üyeliği yapan Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Osmaniye Valisi olarak atanmasıyla birlikte görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, 4 yıl önce merkezi Tekirdağ'da olan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yönetim kurulunda üye olarak göreve başladığını söyledi.


Beş kişiden oluşan yönetim kurulu ile birlikte tüm kararları oybirliği ile verdiklerini kaydeden Genel Müdür Ahmet Erdoğan, Cerrah'ın Osmaniye'ye Vali olarak atanmasının ardından üyelik görevinden istifa ettiğini söyledi. Henüz Celalettin Cerrah yerine herhangi bir kişinin atanmadığını ifade eden Erdoğan, bu konudaki yetkinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olduğunu kaydetti.


Eski İstanbul Emniyet Müdürü ve Osmaniye Valisi olan Celalettin Cerrah, 2004 yılının Ağustos ayında Kamu İktisadi Teşebbüsleri'ne (KİT), başka alanlarda görev yapan kamu görevlilerinin atanması uygulaması ile TREDAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmişti.


Toplantılarda uzmanlar tarafından hazırlanan raporları inceleyen Cerrah kayıp ve kaçakların önlenmesi, ödeme yapmayanlar hakkında verilecek icra kararları ve projeler için el kaldırarak oy kullanıyordu. Ahmet Erdoğan'ın hem Yönetim Kurulu Başkanlığı hem de Genel Müdürlük yaptığı TREDAŞ'ta Ahmet Algan, Ahmet Kesik ve Önder Kocabay yönetim kurulu üyeliklerine devam ediyor.


TREDAŞ çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdoğan, Trakya'nın Türkiye'deki en az kayıp ve kaçak oranına sahip bölge olduğunu söyledi. 2008 yılı verilerine göre kayıp ve kaçağın yüzde 7,01'e indirildiğini söyledi.


Erdoğan, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde 2002 yılında yüzde 18,05 olan kayıp kaçak oranı 7 yılda yüzde 7,01 oranına indirildi. Trakya bölgesi Türkiye'de kayıp kaçak oranı en az bölgedir" dedi.


2008 yılı Temmuz ayında Trakya'da 509,5 milyon kilovat/saat elektrik harcandığını ifade eden TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, bu yıl temmuz ayında bu rakamın 568 milyon kilovat/saate çıkarak yüzde 11 artış gösterdiğini kaydetti. Özellikle fabrikalarda ihracatın arttığını kaydeden Erdoğan, bu artışın kapasitesini arttıran fabrikalardan kaynaklandığını ifade etti.


Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ni kapsayan Trakya çapında borcu olan tüm belediye başkanlıklarına uyarı yazısı gönderdiklerini kaydeden TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, "Alacakların ödenmesi konusunda kararlılık gösteriyoruz. Trakya'da elektrik borcu olan tüm belediye başkanlıklarına uyarı yazısı gönderdik. Bir hafta içerisinde ödeme yapmamaları durumunda elektriklerini keseceğiz. Ancak şimdiye kadar yazıyı eline alan belediyeler hassasiyet gösterdi" şeklinde konuştu. iha