Kültür merkezleri açılırken çocuklara istedikleri sporu yaptıracaklarına dair söz veren Başkan Çerçioğlu, sertifika töreninde çocukların ilgi odağı oldu.
Aydın Belediyesi tarafından okulların kapanmasıyla sosyo ekonomik durumu düşük seviyede olan Ilıcabaşı, Ata ve Adnan Menderes Mahallelerinde Çocuk Kültür Merkezleri kurarak mahallelerdeki çocukların yaz aylarını değerlendirmelerini sağladı. Kültür merkezi açılışlarında çocuklara hocalar nezaretinde istedikleri sporu yaptırma sözü veren Başkan Çerçioğlu, bu sözünü tuttu. Kültür merkezlerine gelen çocukların seçimleri doğrultusunda 11 ayrı branşta hocalar nezaretinde çocuklara dersler verildi.
28 Haziran’da başlayan dersler 11 Ağustos itibariyle sona ererken kursları devamlı katılan ve aldığı derslerde başarılı olan 350 çocuk dün düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. 
Adnan Menderes Çocuk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, aileler ve kurslara katılan öğrenciler katıldı.
Gönüllü öğretmenlerin görev aldığı kurslara katılan çocuklar tören boyunca Başkan Özlem Çerçioğlu’nu yalnız bırakmadılar.
‘BEN ÖNCELİKLE BİR ANNEYİM’ 
Törende gönüllü eğitmenlere teşekkür eden Başkan Çerçioğlu, Aydın’da çocuk kültür merkezi sayısını artıracaklarını söyledi. Çocukların yaz aylarında kendilerine çeşitli alanlarda geliştirebilecekleri, okul dönemlerinde ise derslerinde kendilerine yardımcı olabilecek bir yerlere ihtiyaç duyduğunu dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Ben bir belediye başkanı olmaktan öte öncelikle bir anneyim. O nedenle şunu çok iyi bilirim biz anneler için çocuklarımız en değerli varlıklarımızdır. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için iyi bir eğitim gerekli. İşte çocuklarımızı yarınlara hazırlayacak olan eğitimin bir parçasını oluşturabilmek için çocuk kültür merkezlerimizi açtık. Ve bugün yüzlerce çocuğu çeşitli alanlarda eğittiğimizi görüyorum. Bu bizler için sevindirici bir durum” dedi.
YAZ AYLARINDA SPOR, OKUL DÖNEMLERİNDE DERS
Çocuk Kültür Merkezilerinin kış aylarında da faaliyette olacağını dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Yaz aylarında çocuklarımızın istediği futbol, yüzme, teniz, masa tenisi, satranç, basketbol gibi alanlarda çeşitli kurslar verdik. Ve şuanda bu merkezlerimizdeki faaliyetler sonlandı. Fakat okulların başlamasıyla birlikte bu merkezlerimiz yeniden canlanacak. O dönemde de yine gönüllü eğitmenler çocuklarımızın derslerinde kendilerine yardımcı olacaklar. Derslerinde sorun yaşayan çocuklarımızın mahallelerinde artık ücretsiz olarak gidip yardım alabilecekleri bir merkez olacak” dedi.
Törende konuşmaların ardından Kültür Merkezlerindeki kurslara katılan 350 çocuğa katılım ve başarı sertifikaları verildi.