AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ- Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Kamil Kaya ve Cemalaettin Küçükerol ile birlikte İlk olarak Aydın Balık Çarşı’sını gezen Çerçioğlu, inşaatın bittiğini ve yakın zamanda iş yerlerinin ihalesinin yapılarak açılışının yapılacağını belirtti.

Meydan İnşaatını gezdi

Atatürk Meydanı’nın da yapılan çalışmaları değerlendiren Çerçioğlu, Otopark hafriyatından çıkan kazı topraklarının Sulu Park kısmında kullanılıp oraya dolgu yapılacağını ve meydan ile aynı kot seviyesine getirileceğini belirtti. Çerçioğlu, “Dolgu yapılacak olan kısım hariç, meydan projesinde yer alan diğer tüm kısımların altının 2 katlı 600 araçlık otopark yapılacak. Eski otoparkımız şu anda yıkılıyor. 45-50 gün sonra yıkımı bitecek. Yeni yapılan belediye binamızın altında da yaklaşık 150 araçlık bir otoparkımız olacak. Meydanda toplamda 750 araçlık bir otopark yapılarak otopark sıkıntısı büyük ölçüde giderilecek. İzmir ‘in Bornova ilçesinden getirilen ağaç sökme makinesi ile burada bulunan ağaçları söküp, hayvan pazarının bulunduğu alana dikiyoruz” dedi.

Bir gazetecinin Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Başkanı Sadık Atay’ın bir açıklamasında, belediyenin borç içerisinde olduğunu, 17,5 milyon TL’lik bir parayı İller Bankası’ndan borç olarak aldığını ve projeleri belediye parası ile değil, alınan kredi ile yaptığını söylediğini hatırlatması üzerine, Çerçioğlu, “Bizim 2012 yılının tahmini bütçesi 147 milyon TL’dir. İller Bankası’nda 17 milyon TL’lik bir kredi başvurumuz var ve bunu uygun görerek bize krediyi verdi. Bu zamana kadar yeni belediye hizmet binasında 6 milyon TL’sini kullandık ve ödüyoruz. Aydın Belediyesi mali yönden zor bir durumda değil. Bütün belediyeler kredi kullanır. Bir yatırım yapacaksınız bunu kredi ile yapmanız gayet doğal. Bazı yatırımlar için kredi kullanmak ayıp mı? Bizden önceki dönemde İlhami Ortekin belediye başkanıydı. 2004 yılında kendisi AKP’den seçilmişti. Eğer kredi almak eleştiriliyorsa 2005-2006 yılında Aydın Belediyesi İller Bankası’ndan 17,5 milyon TL’lik kredi almıştır. Bu gayet normaldir. Ticaretle uğraşan kredinin ne olduğunu bilir. Aydın Belediyesi son üç yıl içerisinde çok büyük yatırımlar yapmıştır” diye konuştu.

Daha sonra otogar inşaatına giderek buradaki çalışmalar hakkında gazetecileri bilgilendiren Çerçioğlu, depreme dayanıklı olarak şu anda yapılabilecek en sağlam temel ile yapılan inşaatın 2013 yılının Mayıs ayında inşaatın tamamen biterek otogarın araç giriş çıkışına açılacağını ve tüm otobüs ve minibüslerin buradan hareket ederek ilçe ve köy minibüslerinin yine şu anda olduğu gibi aynı güzergahlardan işleyerek vatandaşa hizmet vereceğini belirtti.

Türkiye için benim ufkum çok geniş

Otogarın küçük olduğu yönündeki bazı eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’ın büyükşehir olması ile beraber Aydın’dan İzmir’e, Ankara’ya, İstanbul’a hızlı trenler olacak. 10-15 yıl içerisinde olması gereken bu. İnsanlar artık buralara giderken otobüsleri tercih etmez hale gelecek. Siz 3 saatte Aydın’dan Ankara’ya gitme imkanınız varsa hızlı treni mi tercih edersiniz, yoksa otobüsümü? Türkiye için benim ufkum geniş. Zaten bir binanın ömrü 50 yıl. Burayı 2 katı büyüklüğünde yapsam zaten o kadar yıl içerisinde gerek kalmayacak. Niye Aydın halkının parasını boş yere harcayayım. Buraya zaten 22 milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz” dedi.

Gazetecilerle birlikte Aydın’ı turlayarak projelerini anlatmaya devam eden Çerçioğlu, Merkez Kipa’dan Atatürk Bulvarı’na giden cadde üzerindeki alt geçit yapılacağını açıklayarak yapılan sayımda o bölgedeki araç trafiğinin 12 saatlik bir kısımda 17 bin aracın buradan işlediğini ve Kipa istikametinden caddenin karşı tarafına günde geçen 3 bin 254 aracın yükünü azaltacaklarını ve burada daldı battı sistemi yapılarak 2013’ün başında kullanıma yetiştireceklerini ifade etti.

Çerçioğlu daha son olarak yapılan anketler sonucunda Forum kavşağı ile Vali Konağı’nın olduğu yerlere birer üst geçit yapılacağını belirtti ve Aydın halkının kendisine olan yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ederek, "Geçirdiğim trafik kazası sonucu çok şükür ki çabuk toparlandım. Gerek telefonla, gerekse asılan pankartlarla bana destek olan ve geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı çerçioğlu Aydın turunu Turistik Park’ta gazetecilere ikram ettiği çay ile sonlandırarak burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Çerçioğlu'nun açıklamaları


Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!


aydin-belediye-baskani-ozlem-cercioglu-projelerini-anlatti-(1).jpg
aydin-belediye-baskani-ozlem-cercioglu-projelerini-anlatti-(4).20120322170322.jpg
Atatürk Meydanı inşaatı
aydin-belediye-baskani-ozlem-cercioglu-projelerini-anlatti-(5).jpg
aydin-belediye-baskani-ozlem-cercioglu-projelerini-anlatti-(6).jpg
Otogar inşaatı
aydin-belediye-baskani-ozlem-cercioglu-projelerini-anlatti.jpg
Eski Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi önü trenyolu altı