Çerçioğlu, “Göreve geldiğimiz takdirde işçi çıkaracağımız söylentileri tam anlamıyla yalandır. Yalan"da bile biraz mantık olur” dedi.
CHP Aydın Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu konu ile ilgili olarak, “Bu tip söylentiler doğruluğu olmadığı gibi mantık olarak da mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi emeğin, çalışanın ve bu kesimlerin hakkını almaları için siyaset üreten bir partidir. Aydın"ın en büyük sorunu istihdam ve işsizlik diyen bir Belediye Başkan adayı olarak, Aydın Belediyesinde çalışan insanlara böyle bin muamele yapmam mümkün mü? Bunlar son derece gerçek dışı söylemler” şeklinde konuştu.
Özellikle gençlerin istihdamına büyük önem verdiklerini söyleyen Özlem Çerçioğlu, “Aydınlıların takdiri ile göreve gelirsek Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı gereği gençlerimize mesleki eğitimler ücretsiz verilecek Kentimiz içinde yaşayan ev hanımlarının ekonomiye katılımını “Her Ev Bir Atölye” projesi ile gerçekleştireceğiz. Aydın"ın öncelikli sorunu işsizliktir. Biz de bunun için çözümler üreteceğiz” ifadelerini kullandı.