Milletvekilliğinin ardından belediye başkanı olmasının bazı çevreler tarafından yanlış yorumlandığını ifade eden Başkan Çerçioğlu, milletvekilliğinin ardından Belediye Başkanı olmasını, “Herkes Belediye Başkanlığından Milletvekilliğine geçer. Ben ise vekilliğin ardından Belediye Başkanlığı görevini devraldım. Bunda şaşılacak bir şey yok. Çünkü benim için halka hizmette sınır yok” şeklinde açıkladı.
2002 yılında girdiği siyaset öncesi ABD"de aldığı akademik eğitimin ardından pek çok özel firmada yöneticilik yaptığının altını çizen Özlem Çerçioğlu, “2002 yılında CHP"nin 4. sıra adayı olarak Aydın Milletvekili olarak görev yaptım. 2007 yılında yapılan genel seçimlerde de partimin 1. sıra adayı olarak tekrar Aydın Milletvekili seçildim. Milletvekili olarak Ankara"da Aydın ve ülkem için pek çok şeyi yapmaya çalıştım. Şimdi de Aydın halkının teveccühü ile Aydın Belediye Başkanı olarak İlimin hizmetindeyim. Halkımdan gördüğüm teveccüh benim dürüstlük ve şeffaflığı siyasi hayatımda kendime ilke edinmemin sonucudur” şeklinde konuştu.
Aydın"ı Aydın halkı ve tüm sivil toplum örgütleri ile yönetmeyi en başından beri kendine hedef seçtiğini söyleyen Çerçioğlu, şunları söyledi: “Aydın Belediyesi cam bir fanus içinde her vatandaşımızın her uygulamasını görebileceği kadar şeffaf olacak. 5 yıl içerisinde uygulamaya geçireceğimiz bütün projelerimizin planlamasını yaptık. Ama öncelikle 1 yıl içerisinde Aydın"ın yoğun trafik sorununu çözmek için acil müdahale anlamında Astim Organize sanayine bağlantı yaparak şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltacağız. Şehrimizin merkezinden diğer araçlar hariç 10 bin tır ve kamyon geçiyor. Bunu daha fazla kaldıramayız. 5 yıllık projelerimiz arasında 10 yıldır tamamlanamayan yeni Belediye binamıza taşınma hedefimiz var. Bir diğer projemizde Türkiye"de yaşayan herkesin katılabileceği bir meydan düzenleme projesi olacak ve 1. olan projeye göre meydan düzenlemesi yapacağız. Bu projede juri üyeliğini Aydınlılar yapacak”