AYDINPOST HABER SERVİSİ - Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun bu sabah belediye binasından ayrılırken ilginç bir olay yaşandı.

İddiaya göre Özel aracına bindiği sırada su parası yatırmaya gelen gazeteci Süleyman Topbaş, bu anı fotoğraflamaya çalıştı. Durumu fark eden Çerçioğlu'nun özel güvenlik görevlisi Özcan Durmaz, başkana bilgi aktardı. Aracından inen Başkan çerçioğlu, "Sen kimsin kardeşim? Ne istiyorsun? Sen git hizmet binasının haberini yap" diye sözler sarfetti.

Partilileri çağırttı iddiası

resim-007.jpg
Koruma görevlisinin fotoğtaflarını çektiği iddia edilen gazeteci Süleyman Topbaş, "Ben de başkana 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası gereğince Özel Güvenlik görevlisinin makam şoförlüğü yapamayacağını bilmiş olmanıza rağmen güvenlik görevlisine makam şoförlüğü yaptırdığını, bunun yasalara aykırı olduğu ve resimleri çekerek bu konu ile ilgili haber yapacağımı söyledim" dedi.

Topbaş'ın iddiasına göre Başkan Çerçioğlu'nun sözlü tartışma sırasında telefonla CHP'li birkaç ismi bina önüne gelmesini sağladı. Bu defa hizmet binası önünde CHP'lilerle gazeteci Topbaş arasında gerginlik yaşandı. Topbaş, "Başkan güvenlik görevlilerine atın bunu buradan" deyince ben yine müdahale ederek, "Buna hakkınız yok. Bana karışamazsınız diye yanıt verdim" dedi.

 

Olayla ilgili olarak Başkan Çerçioğlu'ndan şikayetçi olacağını söyleyen Süleyman Topbaş'ın Emniyete gittiği, Özcan Durmaz'ın da Topbaş'tan şikayetçi olduğu öğrenildi.

AYDIN BELEDİYESİ BASIN-YAYIN SERVİSİ HABER BÖYLE SERVİS ETTİ
 
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NUN GÜVENLİK KULLANMASINI ELEŞTİREN KİŞİ VATANDAŞLARCA LİNÇ EDİLİYORDU
 
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun makam aracının karşısına çıkarak, başkanın güvenlik görevlisi kullanmasını eleştiren kişiyi vatandaşların elinden polis güçlükle kurtardı.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Belediye Hizmet Binası önündeki makam aracının yanına giderek, güvenlik görevlisi kullanması uygulamasını saldırgan bir üslupla eleştiren S.T. isimli kişiye vatandaşlar sert tepki gösterdi. vatandaşların gösterdiği tepki sonucu linç edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalan S.T. isimli kişiyi olay yerinde güvenlik güçleri vatandaşların elinden kurtardı.
 
Yaşanan olayın ardından, olay yerinden uzun müddet ayrılmayarak, Başkan Çerçioğlu’na desteklerini sunmaya devam eden vatandaşlar, yaşanan olayı ve sorumlu kişiyi kınadıklarını kaydederek, ‘’Belediye Başkanımız, elbette ki güvenlik görevlisi kullanacak ve korunacaktır. Şehrimizde kaldırım kirliliğine sebep olan büfelerin kaldırılması esnasında başkanımızın aldığı tehditleri ve yaşanan olayları çok iyi biliyoruz. Başkanımızın güvenlik uygulamasından yararlanmamasını istemek kasıtlı ve kötü niyetli bir taleptir. Bu konuda Belediye Başkanımızı destekleyerek her zaman yanında olacağız’’ şeklinde konuştular.
aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png
 
Süleyman Topbaş'ın olay anında çektiği fotoğraflar
img_7762.jpg
img_7764.jpg
img_7767.jpg
img_7768.jpg
 
Aydınpost'un olaydan aldığı görüntüler
 
dsc_0044.20120802105445.jpg
dsc_0047.20120802105455.jpg
 
Olayın ardından emniyet tarafından tutulan tutanak
topbas-tutanak1.20120802184522.jpg
topbas-tutanak2.jpg