AYDINPOST HABER MERKEZİ - Erman Çetin’in her hafta binlerce kişi tarafından takip edilen makalelerinden biri olan ‘Tek Başkan, Hep Başkan’ yazısında Başkan Çerçioğlu ilginç itiraflarda  bulunarak kamuoyunda merak edilen konulara geciken cevabı da vermiş oldu.

Sorumlu yayımcılık politikamız dolayısıyla Başkan Çerçioğlu’nun açıklamasını yayınlıyoruz.

www.aydinpost.com adresi üzerinden yayın yapan internet gazetesinde 05.03.2012 tarihinde ‘TEK BAŞKAN, HEP BAŞKAN’ başlığını taşıyan haberde, Belediyemiz hizmetleri ve tesisleri ile ilgili olarak çeşitli iddia ve isnatlardan bahsedilmiştir.

Belirtilen yazıya konu edilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Dolayısıyla gazetenizce yapılan bu haberle hem kamu kurumu olan belediyemizi hem de hizmet vermek için çalışan tüm görevli personeli lekelemiş bulunmaktasınız.

79.20120314104421.jpg

Haberinizde, belediyemizce yapılan 500.000 m2 yol hesabının gerçeği yansıtmadığından bahsedilmektedir. Belediyemiz sınırları içerisinde yaklaşık 500 km imar yolu bulunmaktadır. Bu da yaklaşık olarak 10.000.000 m2 yol anlamına gelmektedir. Dolayısıyla yaklaşık olarak 25 km’ye tekabül eden 500.000 m2 yolun son 3 yıl içerisinde yapılmış olması olağandır. Yazınızda belirtildiği üzere halkın yanlış bilgilendirilmesi söz konusu değildir.

Belediyemizce yapılan tüm ihaleler gibi otogar ihalesi de Kamu İhale Kurumu çerçevesinde ve Kamu İhale Kurumunca da onaylanmak suretiyle yapılmıştır. Otogar alanında yasal çekme mesafelerine uyulmadığı iddiası tamamen mesnetsiz olup, böyle bir durum söz konusu değildir. Tesisin ruhsatına ilişkin olarak her şey mevzuata uygun devam etmekte olup, otogarın ruhsatsız yapılması gibi bir durum söz konusu değildir. Otogar tesisinin sıkıştırılması da söz konusu olmayıp, hazineye ait 76.217,71 m2 lik alan terminal tesis gelişme alanı (otobüs ve minibüslerin park edeceği alan) olarak düzenlemek üzere tahsisli olarak belediyemize teslim edilmiştir. Yeni otogar, Aydın iline hizmet amacıyla çalışan Çeştepe Belediyesi ve Aydın Belediyesince yapılan ortak hizmet projesidir. Yapacağı her türlü harcama yasalarla belirlenmiş olan belediyelerde diğer kurumlara bağışta bulunma söz konusu olmadığından, yeni otogar tesisinin yapılması için Belediyemizce bağış verilmesi söz konusu değildir.

Yazınızda yer alan ‘hokus pokusla ihaleye çıkan tek başkan’ ibaresi de haber ve eleştiri sınırlarını aşmaktadır. Bu nedenle bu ifadeniz belediyemizi küçük düşürücü aşağılayıcı ve kişik haklarını ihlal edici nitelikte bu ifadeler, belediyemiz ve yetkililerine suç isnat etmek suretiyle iftira niteliğindedir.

Meydan düzenleme ihalesi de 2286 sayılı devlet ihale kanunun 35/a maddesi gereğince kapalı teklif usulünce yapılmıştır. İş bu ihale belirtilen yasanın verdiği yetkiler ve sağladığı serbestiler dahilinde yapılmış olup mevzuata aykırı hiçbir durum söz konusu değildir.

Yazınızda çevre bulvarında çöküntüler olduğundan bahsedilmektedir. Yaklaşık bir yıldır bilfiil kullanılan ve halen de kullanılmaya devam eden çevre bulvarında yazınızda bahsedilği gibi bir sıkıntı oluşmamış ve bu yol süre zarfında hiçbir zaman trafiğe de kapatılmamıştır.

Efe Çağlayan diye bahsettiğiniz Pınarbaşı mevkiinde bulunan çay bahçesi ve Yedi Eylül Parkında yapılan tahliye işlemleri tamamen mevzuata uygundur. Belirtilen taşınmazlar yapıldığı dönemde runsatlandırılmadığından ve ruhsatsız yapıların yeniden ihale edilmesi mevzuata uygun olmadığından, mevzuata aykırı işlem yapmamak adına söz konusu binaların ruhsatlandırma işlemleri devam etmektedir. Belediyecilik faaliyeti ileri görüş ve uzun vadeli planlama gerektiren bir faaliyettir.

3. derece arkeolojik sit alanında bulunan Aytepe mesire alanı, Koruma Kuruluna verilen ve onaylanan projesinden farklı olarak inşa edilmiş ve bu durum taşınmazın inşasından yaklaşık 6 yıl sonra dönemin Valisi tarafından fark edilerek mühünletilmiştir. Tesisin tekrar hizmete açılması amacıyla taşınmazın ruhsatlandırılmak üzere çalışmaları derhal başlamış, tesise ait hazırlanan proje koruma kurulunca onaylanmış olup onaylı projeye uygun tadilatlar yapılan tesis inşaatı tamamlanmıştır. Yazınızda bahsedildiği üzere tesisin kapanmasında Belediyemizin hiçbir ihmali söz konusu olmayıp, aksine faaliyete bir an önce geçmesi adına yukarıda belirtilen çalışmalar hızla gerçekleştirilmektedir.

Yazınıza ekli fotoğrafta gözüken alan yeni belediye binamızın teras katı olup, dış mekandır. Belediye binamızda fotoğrafladığınız teras alanı da dahil olmak üzere yalıtımı (yazınızdaki tabirle mantolama) yapılmamış alan bulunmamaktadır. Yapılan bu işlem kullanılan malzemenin niteliği ve montajının yapılma sisteminden kaynaklanmaktadır. Kısacası teknik iş sırası hakkındaki bilgisizliğinizden kaynaklanan bu isnatlar gerçeği yansıtmadığı gibi mesnetsiz iddialarınıza da dayanak yapılmıştır. Yapılan bu imalatlar Belediyemiz personelince kontrol edildiği gibi tesisin yapımı için kredi sağlayan İller Bankası kontrolörlerince de gerekli incelemeler yapılması ile tesisin hak edişleri ödenmektedir. Yani tesisin her aşamasının ilgili kurumca da (İller Bankası) kontrolleri yapılmaktadır.

Yazınızca konu tesisi işleten işletmeciler de dahil olmak üzere, belediyemize borcu olan tüm işletmeciler ve şahıslar hakkında yasal işlemler yapılmış ve yapılmaya da devam edilecektir.

80.20120314104536.jpg

Tüm bunların yanında personelin sürgüne tabi tutulduğu ya da bezdiri uygulandığı iddiaları yersiz olup tamamen mesnetsiz olarak ve karalama amaçlı olarak kaleme alınmış iddialardır. Aydın Belediyesi tüm yöneticileri ve tüm personeliyle birlikte hizmet ifası için çaba sarf etmektedir. Hizmetin ifası sırasında bir kısım personelin olağandan fazla emek ve mesai etmesi diğer personelin sürgün edildiği anlamına gelmez. Bu yönde bir düşünce tamamen kötü niyetin ürünüdür.

Yukarıda açıkça izah edildiği üzere iş bu tekzip metnine konu bu haber basın hürriyeti sınırlarından çıkılarak gerçeğe aykırı haber yapıldığının başka bir kanıtıdır.

Aydın Belediye Başkanı

Özlem Çerçioğlu

 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!