Aydınpost / Hatice Karaarslan - Belediye Meclis Toplantısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, Meclis Üyeleri ve TED Koleji’nin Müdürü, öğretmenleri, velileri katıldı.
 Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “TED Koleji, Aydın için önemlidir. Genel merkez burayı kendisi işletecektir. İsim hakkı şuan ki işletmecideydi. Yani Hüseyin Aksu’daydı. Bize Genel Merkezle Hüseyin Aksu arasında bir takım problemler yaşandığı iletildi. Bu sıkıntılar çerçevesinde Genel Merkezin Aydın’da devam etmek istemediğini ancak kendileri işletirse devam edeceklerini bize ilettiler. 500 öğrenci okumaktadır. TED Koleji Aydın için bir markadır. Bu markanın Aydın’dan kaybolmaması gerekiyor, devam etmesi gerekiyor. Binalar da Aydın Belediyesine ait olduğu için elimizden geleni yaptık” şeklinde konuştu.
Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, “ Bugünkü meclis toplantısının gündem dışı 4. maddesi TED Kolejinin bulunduğu alanla ilgiliydi. Belediyemize yapılan müracaat sonrasında TED Koleji özelleşmeyi bize talep ettiler. Biz de bu konuya olumlu yaklaştık. Çünkü Türk Eğitim Derneği kamu yararına çalışan derneklerdendir. Kanun da buna izin vermektedir. Bu çerçevede gündemimize aldık. Perşembeye kadar bir karar çıkacaktır diye umut ediyoruz. Projenin kapsamında TED tarafından eğitim faaliyetleri devam edecektir. Plan Bütçeyle ilgili komisyonlarda tartışılacaktır. Çıkan sonuçlar çerçevesinde Perşembe günkü oturumumuzda meclis üyelerimizle gündeme getireceğiz. Buradan oylamadan geçecektir. 10 yıllık süreçte kendileri eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ettirmek istediler. Bizden de hukuki kolaylık sağlamamızı istediler. Biz de kanunun bize verdiği yetkiler kapsamında elimizden geleni yapacağız” dedi. 
 
3.20110704202428.jpg
4.20110704202437.jpg