Yurt dışından iş vaadiyle getirdikleri kadınlara Büyükçekmece'de zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Şebekenin kadınların fotoğraflarını müşterilerinin cep telefonlarına mesajla göndererek pazarladıkları ileri sürüldü.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, Büyükçekmece"de 4 kişilik şebeke tarafından kadın ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. İstihbarat çalışmalarından sonra polis, çetenin yönetici olduğu ileri sürülen Gülümser D. adlı kadınla irtibat kurdu. Kendisinden iki kadın istenilen Gülümser D., cep telefonu mesajıyla 3 kadının fotoğrafını gönderdi ve ikisini seçmelerini istedi. İkisinin isminin bildirilmesinden sonra Moldova uyruklu N.Z. (20) ile Fas uyruklu A.A.'yı (23) buluşma yerine getiren Gülümser D."ye kadın başına 2 bin dolar olmak 4 bin dolar verildi. Alışveriş biter bitmez polis ekipleri, seri numaraları alınmış 4 bin dolar ile birlikte Gülümser D. ve suç ortakları Cuma İ., Hanifi T. ve Mustafa B."yi yakaladı.

İNTERNETTEN TANIŞIP KANDIRIYORMUŞ

Şüphelilerden Cuma İ."nin iyi derecede Arapça bildiği, dili sayesinde internette tanıştığı kadınlara gazino sahibi olduğunu belirttiği ve kendilerin iş bulabileceğini söyleyerek Türkiye"ye davet ettiği iddia edildi. Getirilen kadınların ulaşım işlerini otomobili olan Hanifi T."nin yaptığı, Mustafa B."nin ise kadınların başlarında bekleyerek kaçmalarına engel olduğu ileri sürüldü.

Operasyon sırasında N.Z. ile A.A."nın yanı sıra 4 gün önce Türkiye"ye gelen H.A. isimli Fas uyruklu bir kadının da kurtarıldığı kaydedildi. Gülümser D. ile diğer 3 şüpheli "suç işlemek için örgüt kurmak ve uluslararası kadın ticareti yapmak'' suçlarından adliyeye sevk edilirken, mağdur 3 kadının ise sağlık kontrolünden geçirildiği ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.