Mahkeme, kocanın 70 bin liralık tazminatın yanı sıra, küçük kızı için de ayda 500 lira nafaka ödemesine karar verdi

İzmirli laborant koca, "Ankara'ya iş görüşmesine gidiyorum" diyerek evden çıkıp Bodrum'da sevgilisiyle buluştu. Ancak dönüşte, otel faturası ve bir prezervatifi cebinde unutunca boşanma davası açan 7 yıllık eşi, 70 bin liralık manevi tazminat kazandı.

İzmir'de laborant olarak çalışan 32 yaşındaki Erdem S., 7 yıl önce, bir şirkette sekreter olarak çalışan 27 yaşındaki Kadriye S. ile evlendi. Kısa bir süre sonra bir de çocukları olan çift arasında son dönemde geçimsizlik başladı. Eşinin kendisini atladığını öğrenen Kadriye S. geçtiğimiz yıl avukatı aracılığıyla İzmir Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma davası açtı. Eşinin son iki yıldır aynı işyerinde çalışan mesai arkadaşı bir kadınla ilişkisi olduğunu öne süren genç kadın, "Son olarak bir günlüğüne Ankara'da bir iş görüşmesine gideceğini söyledi. Döndüğünde ise cebinde Bodrum'da lüks bir otelde konakladığını gösteren fatura ve prezervatif buldum. İki yıldır böyle bir ilişkinin olduğunu da itiraf etti" dedi.

200 BİN LİRA TALEP ETTİ

Evlendikleri günden bu yana çalışarak ailesine maddi destek olduğunu, evine ve çocuğuna bakarak üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten Kadriye S., "Ancak eşim özellikle son yıllarda kadın olarak beni aşağılayan, evini ve çocuğunu kabul etmeyen tavırlar içine girdi. Bekârlık günlerini özlediğini söylemeye başladı. Bu sözlü şiddetin bazıları yerini fiziki şiddete bıraktı ve beni dövdü" dedi. Kadriye S., tüm bu nedenlerle ve kendisini aldattığı için eşinden 100 bin lirası maddi, 100 bin lirası da manevi olmak üzere toplam 200 bin lira tazminat, aylık 750 lira da nafaka talep etti.

KADINLIK GÖREVİNE UYMUYOR

Karısının açtığı boşanma davasını öğrence, avukatı aracılığıyla karşı boşanma davası açan Erdem S., suçlamaları reddederek, eşinin aralarında ilişki olduğunu öne sürdüğü kadınla sadece iş arkadaşı olduğunu iddia etti. Eşinin çocukları olduktan sonra kadınlık görevini yerine getiremediğini, son bir yıldır aralarında cinsel anlamda bir ilişki olmadığını da öne süren koca, asıl kendisine karşı kadınlık görevini yerine getirmeyen karısının, bu evliliğin yıkılmasına neden olduğunu iddia ederek, 100 bin lirası maddi, 100 bin lirası da manevi olmak üsere 200 bin lira tazminat istedi.

Tanıkları dinleyen hakim ise koca Erdem S.'nin açtığı boşanma davasını reddederken, karısı Kadriye S.'nin açtığı boşanma davasını kabul etti. Hakim, kusurlu davranışları nedeniyle aile birliğinin yıkılmasına neden olan taraf olarak gördüğü Erdem S.'nin, eşine 70 bin lira maddi ve manevi tazminat, küçük kızı için de ayda 500 lira nafaka ödemesine karar verdi.