Elektronik bölümü 12'nci sınıfta öğrenim gören Elif Coşkun, Elif Karakaş, Duygu Yalçın ve Buket Karadağ adlı 4 kız öğrenci, okulu bitirme projeleri kapsamında yaklaşık 30 metrekarelik alanda etkili olan sinyal kesici yaparak, ders sırasında cep telefonlarının çalmasını ve mesaj akışını engellemeyi başardı.

Kız öğrencilerin yaptığı cihazın çalışmasıyla sınıftaki öğrencilerin cep telefonları devre dışı kalıyor.

Yaklaşık 5 aydır proje üzerinde çalışan kız öğrenciler, projelerinin uygun görülmesi halinde 'Cepjam'ı okulun bütün sınıflarında hayata geçirmeyi planlıyor.

Elektronik Öğretmeni Ahmet Urkan, 4 kız öğrencisinin seslendirme ve ışıklandırma dersinde yıl sonu bitirme projeleri için yaklaşık 5 ay süren bir çalışmanın ardından Cepjam adlı projeyi başarılı şekilde hayata geçirdiklerini belirtti.

Projeyle sınıf ortamında öğrencilerin üzerinde bulunan telefonların sinyallerinin kesildiğini ifade eden Urkan, sınıftaki öğrencilerin bu cihazın devreye girmesiyle telefonuyla ilgilenmediğini, derse katılımlarının daha iyi sağlandığını ifade etti.

Kız öğrencilerin projesini okul genelinde yaygınlaştırmak istediklerini belirten Urkan, 'Bu çalışmayı gerekli izinler alınması durumunda önümüzdeki eğitim-öğretim yılında diğer sınıflara da uygulamak istiyoruz' dedi.

Cihazı hayata geçiren öğrencilerden Elif Karakaş, 5 aydır üzerinde çalıştıkları projeden başarılı sonuç aldıklarını belirterek, 'Yaptığımız sinyal kesici cihazla, sınıf ortamındaki bütün cihazların sinyalleri devre dışı kalıyor. Bu cihaz sayesinde arkadaşlarımızın ders esnasında cep telefonuna olan ilgilerini azalttık' diye konuştu.

Elif Coşkun ise yaptıkları çalışmanın ilgi gördüğünü ifade ederek, projelerini daha da geliştirmek istediklerini kaydetti.