Ukrayna'da sayısal loto artık cep telefonu üzerinden oynanabiliyor. Bu yenilikçi uygulamanın tüm bilişim altyapısı Türkiye'den İnnova Bilişim Çözümleri tarafından gerçekleştirildi.

Mobil uygulamalar alanında Türkiye'nin öncü şirketlerinden biri olan İnnova, Türkiye sınırları dışındaki başarılı projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. İnnova'nın geliştirdiği mobil loto uygulaması sayesinde Ukrayna'da artık Süper Loto ve Loto Maxima isimli şans oyunları cep telefonu üzerinden de oynanabiliyor. Ukrayna'daki GSM operatörü Life abonelerine özel olan bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcıların tek yapmaları gereken ücretsiz bir kısa mesaj göndererek, Mobil Loto Java uygulamasını cep telefonlarına indirmek.

Herşey cep telefonu üzerinden
Kullanıcılar, Mobil Loto uygulaması sayesinde, şanslı numaralarını yazarak, kolayca istedikleri kadar kupon ve kombinasyon oluşturabiliyorlar. İsteyenler uygulamadaki "hızlı seçim" seçeneğini kullanarak sistemin tayin edeceği rasgele bir kombinasyona da para yatırabiliyorlar.

Cebe gelen ikramiye

İkramiyeler anında cepte!
Mobil loto uygulaması üzerinden oynanan oyunlarda, şanslı numaraları tutturan abonelerin kazandıkları belli bir miktarın altındaki ikramiyeler anında kullanıcının cep telefonu hesabına yükleniyor. Belirlenen limitin üzerindeki büyük ödüllerde ise kazanan kişinin şahsen Ukrayna Ulusal Piyango (Ukranian National Lottery) firmasının ofislerinden birine başvurması gerekiyor. Bu başvuruda kullanıcının elektronik loto kuponunu doğrulayan java uygulamalı cep telefonunu da yanında bulundurması gerekiyor.

Mobil ödeme altyapısı
Mobil Loto uygulamasının başarıya ulaşabilmesi için en önemli aşama ülkenin 3 büyük kurumu ve oyuncular arasındaki para akışının güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesiydi. Ukrayna'daki GSM operatörleri, Mobil Loto uygulamasının işletmesini yapan NPAY ve mobil şans oyunlarını düzenlenleyen Ukranian National Lottery firması arasındaki finansal işlem uygulamaları ve mobil ödeme altyapısı bu proje çerçevesinde tamamen İnnova tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye'nin bilişim gücü

Ukrayna'daki cep telefonu kullanıcılarının hizmetine sunulan bu yenilikçi uygulama ile ilgili İnnova Genel Müdürü Aydın Ersöz şunları şöyledi:"10 yıldır Türk bilişim sektöründe öncü uygulamalarıyla var olan İnnova, artık yurtdışında da büyük ölçekli projeleri başarıyla hayata geçirebilen bir Türk firması haline geldi. Bugün gelinen noktada tamamen kendi kaynaklarımızla ürettiğimiz bilişim çözümlerini Türkiye dışında 17 ülkeye ihraç etmeyi başarmış durumdayız. Önümüzdeki dönemde Ukrayna'daki gibi yenilikçi uygulamalarımızı yakın coğrafyadaki diğer ülkelerde de devam ettirebilmek için çalışıyor olacağız. Hedefimiz, İnnova'yı Türkiye sınırları dışında da sektörde söz sahibi bir bilişim firması konumuna getirmek."/milliyet