İzmir'in Bornova ilçesi Evka-3 semtinde bir kişi, karısının cep telefonunda numarasına rastladığı belediye otobüs şoförünü, buluşma bahanesiyle çağırttığı okul bahçesinde eşi ve kızının gözleri önünde kurşunlayarak öldürdü.

Alınan bilgiye göre, Tarım İl Müdürlüğünde görevli M.A. (39), Evka-3 semtindeki evinde karısı F.A'nın cep telefonunu incelerken tanımadığı bir kişiye ait numarayla görüşme yaptığını fark edince karısından durumu açıklamasını istedi.

Vakıfbank Pınarbaşı Şubesinde çalışan F.A'nın, numaranın bankaya gelen müşteri Seydi Ahmet Güçlü'ye ait olduğunu ve bankadaki işleriyle ilgili görüştüğünü söylemesi üzerine M.A. sinirlendi. Eşine zorla telefon ettirdiği ileri sürülen M.A, bu kişiyi buluşmak için Cavit Özyeğin İlköğretim Okulu bahçesine çağırttı.

M.A, daha sonra, kardeşleri Yaşar ve Yusuf A'yı yanına çağırarak durumu anlattı. M.A, yanına silahını aldıktan sonra eşi F.A, 12 yaşındaki kızı B.A, erkek kardeşleri Yaşar ve Yusuf A. ile okul bahçesine giderek beklemeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İzmir Ulaşım Hizmetleri ve Makine Sanayii AŞ'de (İZULAŞ) çalışan ve belediye otobüsü şoförlüğü yapan Seydi Ahmet Güçlü, okul bahçesine geldiğinde, M.A'nın sert tepkisiyle karşılaştı.

M.A, tartışma sırasında belindeki silahı çıkarınca, kardeşleri Yaşar ve Yusuf A. ağabeylerine engel olmak istedi. M.A'nın silahından çıkan kurşunlardan, Yaşar A. parmağından, Yusuf A. ise karnından yaralandı. M.A. daha sonra silahını Güçlü'ye doğrultarak, art arda ateş etti.

Eşi ve kızının çığlıkları arasında tabancasındaki kurşunları boşaltan M.A, daha sonra tabancayı olay yerinde bırakarak, yaya olarak kaçtı.
Olayın bildirilmesi üzerine, okulun bahçesine polis ve ambulans sevk edildi. Sağlık görevlileri, Seydi Ahmet Güçlü'nün vücuduna çok sayıda kurşun isabet ettiğini ve olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Yaşar ve Yusuf A, Ege Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen F.A'nın olayın şokunu üzerinden bir süre atamadığı, eşinin çok kıskanç olduğunu ve cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini söylediği öğrenildi.

Muzaffer Aktulum, olayın ardından Cinayet Büro Amirliği'ne giderek teslim oldu. Aktulum'un ifadesinde Güçlü'yü eşine ilgi gösterdiği için vurduğunu söylediği öğrenildi.