Cep telefonu şarjı çoğu kullanıcı için bir sorun. En olmadık yerlerde biten şarjlar çoğu zaman birçok işimizin aksamasına sebep oluyor. Hatta üreticiler her modelinde farklı bir şarj cihazı kullandığından gerektiği zaman telefonunuza uygun bir şarj cihazı bulmak büyük bir sorun oluyor.

Bu durumun farkında olan üreticiler bu güne kadar soruna çözüm aramamışlardı. Fakat ekonomik krizin etkisiyle maliyetleri düşürmeye çalışan üreticiler şarj cihazları üretiminde ortak bir standart belirlediklerini açıkladı. Bundan sonra üreticiler cep telefonu şarj cihazlarının bir endüstri standardı olarak Micro USB'yi kabul ettiğini söylediler.

Bu, standardizasyon gerçekleştiğinde tüm farklı cep telefonlarının tek bir cihaz ile şarj edilebileceği anlamına geliyor. Şu ana kadar anlaşmayı aralarındaNokia, Samsung ve Motorola'nın da bulunduğu 17 üretici imzaladı. Üreticiler bu sayede daha az atık oluşacağı ve tüketiciler için maliyetin azalacağına inanıyorlar. Tahminler 2012 yılında standardizasyonun tamamlanacağı yönünde.


HÜRRİYET