Her geçen gün onlarca freemium oyunun piyasaya çıktığı günümüzde, pek çok oyuncu, bu oyunların sadece ücretsiz halleriyle yetinemiyorlar oyun içi alışverişe ufak bir servet döküyorlar.

NPD Group’un yaptığı bir araştırmaya göre; “freemium” yani ücretsiz olarak indirilebilen oyunlara kendisi kaptıran oyuncuların yüzde 40′lık bir kesimi, bir ya da ikinci denemenin ardından oyunun sunduğu ücretli imkanları satın almaya yelteniyor.

İki yaşından 80 yaşına kadar, toplamda 6.416 insanın katıldığı bir araştırmanın sonuçlarına göreyse erkekler bayanlara göre oyun içi alış veriş yapmaya daha çok eğilimliler. Bayanlarsa daha çok bu oyunları “oynamayı” seçiyorlar.

IHS tarafından 2012 yılının Ocak ayında tamamlanan bir diğer araştırmaya göreyse, günümüze kadar yapılan oyun içi alış verişin toplamı 970 milyon doları geçti ve hesaplamalara göre bu miktar 2015 yılında 5.6 milyar doları bulacak.

Her an, her yerde karşımıza çıkan “freemium” oyunlar giderek büyüyen bir iş modeli halini almış durumda. Normalde iOS ve Andorid uygulamalarıyla hız kazanan bu tip oyunlara artık Amazon Appstore’dan da ulaşabiliyor .