Aydın Valisi Mustafa Malay tarafından Aydın Valiliği toplantı salonunda düzenlenen ve siyasi partilerin Aydın il başkanları ile DP Aydın Belediye Başkan adayı İlhami Ortekin, MHP Aydın Belediye Başkan adayı Hüseyin Aksu, CHP Aydın Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, DSP Aydın Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Özmen, SP Aydın Belediye Başkan adayı Ali Söğüt ve AK Parti Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Ancın'ın katıldığı toplantının ardından, adaylar arasında centilmenlik anlaşması imzalandı.
Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Jandarma Alay Komutanı Albay Elvan Celep, Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun'un gözetiminde imzalanan anlaşmada, bütün adaylar seçim dönemi içerisinde yasalara ve Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim ile ilgili kararlarına uyma sözü verdiler.
Anlaşmada, adaylar genel başkanların katılacağı toplantılar haricinde araç konvoyu oluşturmama sözü verirken, parti genel başkanının katılacağı toplantılarda da araçları gelişi güzel bırakmayacaklarını ve araçları uygun yerlere park edeceklerini taahhüt ettiler.
Araçların süslenmesi sırasında plakaların açık kalmasına, kahvehane ve benzeri yerlerde yapılacak toplantıların yer ve zamanının Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına önceden bildirilmesi konularının yer aldığı anlaşmada, hoparlörlerle yapılacak propagandalarda çalışmaların saat 10.00'dan önce başlamamasına ve güneş batınca sona ermesi konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca hastane, okul ve ibadethanelerin yakınlarında hoparlörle propaganda yapılmayacak.
Broşür, el ilanı, bayrak, flama ve balon gibi materyallerin çevre ve görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde asılması ve materyallerin yerlere atılmamasına karar verilen anlaşmada, bu materyaller seçim yasaklarının başladığı andan itibaren bulundukları yerlerden toplanmasına kararı verildi.