AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Cengiz Altıntaş da çocukları unutmadı.
Altıntaş yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi:
Meclis'in açılması, kurtuluş hareketinin ulusallaşmasında ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır. 
Büyük uyanışını gerçekleştirerek işgal girişimlerine başkaldıran Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. 
Kurtuluş Savaşı'yla yalnızca yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda yurttaşlarımızın düşünce ve duygularının ortak ürünü olan, ulus istencini üstün kılan, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur. 
Ulusumuzun temsilcilerinin katılımıyla toplanan Büyük Millet Meclisi, aldığı tarihsel kararlarla, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehlikelerin ortadan kaldırılması, bölünmez bütünlüğümüzün korunması ve bağımsızlığımızın kazanılması amacıyla yürütülen çabaları yönlendirmiştir. 
Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, Türk Devrimi'nin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. 
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan'ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalıyız. 
Uygar toplum-çağdaş devlet-güçlü ülke ortak hedefine ulaşmak yolunda gereksinim duyulan adımları, toplumsal uzlaşmayı sağlayarak atmalıyız. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, geçmişte olduğu gibi bu süreçte de kararlarıyla öncü rol üstleneceğine, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak yönündeki özverili çalışmalarını sürdüreceğine inanıyoruz. 
Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. 
Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amacımız olmalıdır.
Çocukların olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu bir yaşam sürmelerinin sağlanması, geleceklerinin güvence altına alınması, Devlet'in yanı sıra, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin çabasını gerektirmektedir. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi yüce önder Atatürk'ün çocuklara verdiği önemin en büyük göstergesidir. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. 
Sevgili çocuklar,
Kendinizi her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye, yeniliklere açık olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız. 
Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, esenlikler diliyorum.”