Türk Telekom, dünya telekomünikasyon sektörü dinamiklerinin belirlenmesinde önemli rol oynayan ITU (International Telecommunication Union / Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) tarafından, 5 – 9 Ekim 2009 tarihleri arasında Cenevre'de düzenlenen Telecom World 2009'a katılıyor.

“Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Ekonomik İyileşme ve Sürdürülebilir Gelişme” başlığıyla düzenlenen etkinlik kapsamında düzenlenecek “Talebi Yönetmek – Benimsenmeyi Hızlandırmak” konulu panelde Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany konuşmacı olarak yer alıyor. Panelde bilgi ve iletişim teknolojileri ve genişbant kullanımında bireylerin kararlarını etkileyen faktörlerin ve kullanım oranlarının iyileştirilebilmesi için yapılabilecekler ele alınıyor.


Türk teknolojisinin dünyaya ihracı vizyonuyla teknolojiye yatırım yapan Türk Telekom, Telecom World 2009 kapsamında düzenlenen fuarda, grup şirketlerinden telekomünikasyon operatörleri için yeni nesil çözümler üreten Argela, uygulama çözüm ve hizmetleri alanında faaliyet gösteren İnnova ve eğitim ve bilişim teknolojileri şirketi Sebit ile yer alıyor.


Dünyanın lider telekomünikasyon şirketlerinden üst düzey yöneticilerin yanı sıra regülasyon, strateji ve iş geliştirme alanlarındaki yöneticilerin bir araya geldiği etkinlikte “Dijital Uçurumun Önüne Geçebilmek”, “İklim Değişimi ve Afet Telekomünikasyonu” ve “Sibergüvenlik”in yanı sıra telekomünikasyon sektöründeki genişbant, IP iletişimi, kablosuz cihazlar, yeni nesil erişim, yakınsama, yeni nesil ağlar gibi konular ele alınıyor.


Birleşmiş Milletler'e bağlı olarak uluslararası frekans tahsisi, dünya çapında telekomünikasyon standardizasyonu ve telekomünikasyonun kalkınma boyutu konularında faaliyet gösteren, devletlerarası bir uzmanlık kuruluşu olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), 1865 yılında 20 Avrupa ülkesi tarafından kuruldu. Dünyanın en köklü telekomünikasyon kuruluşu olan ITU'nun, 191 üye ülke ile beraber 700'e yakın sektör üyesi mevcut./yeni şafak