Sosyal Hizmetler Aydın İl Müdürü Bilal Çenet, Yaşlılar Haftası'nı kutladı.
Çenet, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşlılığın yaşamın son evresini içerdiğini belirterek, kimilerinin yaşlılığı bir yıkım dönemi, kimilerinin de yaşamın altın çağı olarak gördüğünü belirtti.
Sanayi devrimi ile ortaya çıkan teknolojik gelişmelerin toplumsal alanda da değişikliklere neden olduğunu, bir kaç kuşağı bir arada barındıran geniş aile tipinin, yalnızca anne, baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileye dönüştüğünü ve bu nedenle yaşlıların bakımının sorun olmaya başladığını anlatan Çenet, şunları kaydetti:
''Ülkemizde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu dışında bazı bakanlıklar, belediyeler, azınlıklar, dernek ve vakıflar ile özel kişilere ait huzurevleri yaşlılarımıza hizmet vermektedir. İlimizde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Aydın Huzurevi ve Söke Hilmi Fırat Huzurevi, Belediyeye ait Kuşadası Huzurevi ve de ilimiz merkezde özel bir huzurevi yaşlılarımıza hizmet vermektedir.
Yaşlıların toplumdaki ve aile içerisindeki konumlarını korumak ve güçlendirmek amacıyla, 18-24 Mart arası ülkemiz genelinde her yıl Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta aracılığıyla, yaşlıların toplumla bütünleşip, kaynaşmaları ve hala toplum için değerli olduklarını hissetmeleri ve bilmeleri amaçlanmaktadır.''