Uçağın kalkışından 2 saat sonra Atataürk Havalimanı'na gelen Hatice Işık, dış hatlarda oturduğu bir bankın üzerinde uzun süre ağladı. Gazetecilere konuşan Işık, “Bütün planlarımız yıkıldı. Nasıl böyle bir şey olabilir şaşıyorum. Tinercilerle baş edemeyen bir toplum nasıl kültür şehri olacak” dedi.

Almanya"da vergi borcu nedeniyle iki yıl hapse mahkum olan ancak cezası kesinleşmeden kaçarak Türkiye"ye gelen Alman vatandaşı 41 yaşındaki Gregor Kerkeling, İstiklal Caddesi'nde madde bağımlısı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Kerkeling"in cenazesi bugün saat 10.30"da THY"ye ait bir uçakla Almanya"ya gönderilirken, Türk sevgilisi Hatice Işık cenazeyi uğurlamak için havalimanına geldi. Kerkeling"in cenazesine kendisine yanlış saat verildiği için yetişemeyen Işık, cenazenin gönderilmesinden yaklaşık iki saat sonra Atatürk Havalimanına geldi. Cenazenin gönderildiğini gazetecilerden öğrenen Hatice Işık, gözyaşlarına boğuldu. Almanya Konsolosluğu'nun kendisine, geçmişte yaşadığı bazı olaylardan dolayı vize vermediğini belirten Işık, “"Gerekirse yanıma iki polis verin sadece cenazesine katılmak istiyorum. Onu toprağa vereyim" dedim kabul etmediler” dedi.

Kerkeling ile bir eğlence mekanında tanıştıklarını belirten Işık, sevgilisini sık sık akşam saatlerinde İstanbul"da arka sokaklarda dolaşmaması konusunda uyardığını belirtti. Gregor Kerkeling"in Türkiye"yi çok sevdiğini belirten Hatice Işık, “Ben, "başka ülkelere gidelim oralarda yaşayalım" dediğim zaman bana, "ben buradan memnunum, burayı çok seviyorum. Sen gitmek istersen git" diyordu. Türkçe kurslarına başlayacaktı. Türkleri çok seviyordu” diye konuştu.


KARATE BİLİYORDU
Sokaklarda herkesin yüksek sesle küfür ettiğini ve Kerkeling"in Türkiye"de ilk öğrendiği Türkçe kelimenin “Oğlum, i..e" kelimesi olduğunu belirten Işık, Türk toplumunda küçük yaştan itibaren küfürün yerleştiğini belirtti. Gregor Kerkeling"in daha önceden Schalke "de futbol oynadığını karate bildiğini belirten Işık, yere düşmeseydi kendini savunabileceğini söyledi.

Hatice Işık sevgilisi Gregor Kerkeling ile ilgili iddialıra da şöyle cevaplandırdı: “Bana şirketi olduğunu, mühendis olduğunu söyledi. Almanya"da vergi borcu olduğunu söyledi. Hapis ile ilgili olarak bir şey söylemedi. Belki beni çok sevdiği için kendini farklı göstermek istedi. Ailesiyle konuştum, bir vergi borcu varmış ondan dolayı iki yıl bir hapis cezası çıkmış hakkında. Çok önemli uluslararası firari olacak bir borç değil. Kerkeling"de kapalı yer fobisi vardı. O hapishaneye girseydi orda ölürdü. Almanya"da bir hapisten çıkmak kaçmak gibi bir şey söz konusu olamaz. Çocuklarını çok özlerdi. Çok ağlardı. Çocuklarına doyamadan gitti. Boşanma davası açmak üzereydi. Uzun zamandır eşinden ayrı yaşıyordu. Karısı da başka bir adamla birlikte yaşıyor, boşanacaklardı” dedi.

Hatice Işık daha sonra bir taksiyle havalimanından ayrıldı.