Yeşilçam'ın tıpkı adı gibi bir zamanların büyülü dünyasının yıldızları da birer birer kayıp gidiyor. Üstelik bazılarının sonu da çok trajik oluyor. Tıpkı 65 yaşında hayata veda eden ve 10 kişi tarafından toprağa verilen bir zamanların senarist, yönetmen ve oyuncusu Birol Işın gibi...

Yeşilçam'da oyuncu ve yönetmen olarak tanınan Birol Işın kaldığı Beyoğlu Yaşam Evi'nde ölü bulundu. 65 yaşında, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda ettiği belirlenen Işın'ın cenaze törenine kızı oğlu ve Darülaceze görevlileri dışında hiç kimse katılmadı.

Işın'ın trajedisi aslında yıllar önce başladı. Oğlu Finlandiya'ya kızı da Almanya'ya yerleşen Işın eşinden de ayrılınca bunalıma girdi.

Ekonomik durumu da kötüye giden Işın 2005 kışında sokakta donmak üzereyken bulundu. Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'nün sahip çıktığı Birol Işın bu dönemde 6 senaryo yazdı. 2007'de Yaşam Evleri projesi kapsamında Beyoğlu Sururi Mahallesi'ndeki bir apartmanın giriş katındaki evine yerleştirildi. Işın burada 68 yaşındaki ev arkadaşıyla yaşamaya başladı.

Işın kendi hayat öyküsünü anlattığı Ramazan'da Gözyaşları adlı bir senaryo yazdı ve bunu sinemaya aktardı. Başrolünü de oynadı. Ancak film gösterime girmedi.

15 gün önce Koşuyolu Kalp Hastalıkları Hastanesi'nde kalp ameliyatı geçiren Işın daha sonra taburcu oldu. Ev arkadaşı da rahatsızlanınca tek başına kalmaya başlayan Işın'ın kızı telefonla babasına ulaşamayınca polise başvurdu. Polisler Işın'ı yatak odasında ölü buldu.

Birol Işın son yolculuğuna Kilyos Mezarlığında kızı, oğlu ve Darülaceze görevlilerinin de bulunduğu 10 kişi tarafından uğurlandı.

HAYATI DA FİLM GİBİ

15 Mayıs 1944'te Mersin'de dünyaya gelen Işın'ın filmlere konu olacak bir yaşam öyküsü var. Küçük yaşta ailesini yitirince akrabalarının yanında kalan Işın sinemayla Adana'ya çekim için giden bir film ekibi sayesinde tanıştı. Gördüklerinen etkilenince film yıldızı olmak için 1958 yılında İstanbul'a geldi. Hem de yaya olarak.

Henüz 15 yaşında olan Işın, soluğu Beyoğlu'nda bir otelde aldı. İstanbul'a gelişinin hemen ertesi gün bir film şirketinin kapısında bekleyip sete giden bir minibüse gizlice bindi.

Bu deneyim onun sinemanın büyüsüne iyice kapılmasına yol açtı. 1968 yılında Türkiye'de ilk yerli fotoromanı yayınlayan Birol Işın, Elziliş ve Diriliş gibi filmleri yönetti. Ölümsüz Kadın, İsimsiz Kahramanlar, Adanalı Tayfur'un da aralarında buluhudğu çok sayıda flimde rol aldı.


küçük rollerle başladığı sinema hayatında 45'ten fazla filmde irili ufaklı rollere imza attı.