Ailesinden hiç kimsenin katılmadığı Özmen'in cenazesine sadece 2 akrabası ile Yezidilerin 30'a yakın dostları katıldı.

Almanya'nın Hannover ile Bielefeld kentleri arasındaki Detmold Kasabası'nda ailesiyle yaşayan ve ailesinin karşı çıktığı Rus asıllı Aleksander adlı erkek arkadaşı ile birlikte olduğu öne sürülen Arzu Özmen, iddiaya göre 1 Kasım 2011 gecesi kaldığı erkek arkadaşının evinden kaçırıldı. Kaçırıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Arzu Özmen'in cesedi 13 Ocak 2012 günü yaşadığı Dertmold Kasabı'na 270 kilometre uzaklıktaki Grossensee Gölü kıyısındaki golf sahasında gölümü bulundu. Almanya'da töre cinayetine kurban gittiği ileri sürülen Arzu Özmen'in soruşturma kapsamında 9 çocukla aileden Kirer, Osman, Şirin, Elvis Özmen, Alman polisinin yaptığı soruşturmanın ardından tutuklandı.

CENAZESİ MİDYAT'A GETİRİLDİ
Arzu Özmen'in cenazesi dün gece ailesinin yıllar önce göç ettiği memleketi Mardin'in Midyat İlçesi'ne getirildi. Özmen'in cenazesi daha sonra Yezidilerin yaşadığı Çayırlı(Kefnas) Köyü'ne götürüldü. Yezdiler'in yaz aylarında geldiği ve kış aylarında boş olan Çayırlı Köyü'nde Özmen'in cenazesine ailesinden hiç kimse katılmadı. Cenazeye Özmen'in 2 akrabası ile akbaralarının dostlarının oluşturduğu yaklaşık 30 kişi katıldı. Özmen, köyde Yezidi inançlarına göre taprağa verilirken, daha sonra cenazeye katılanları lokum dağıtıldı.

Cenaze törenine katılan Özmen'in akrabalarından 65 yaşındaki Sabri Korkmaz, defin işlemlerinin ardından taziyeleri kabul etti. Korkmaz, Arzu Özmen'in neden öldürüldüğü konusunda bilgilerin olmadığı belirterek, "Bu bir cinayettir ve bu cinayetin sebebi ancak Almanya savcılığının yapacağı soruşturmanın ardından ortaya çıkabilir. Bizler de kesin bir şey bilmiyoruz. 3 ay önce Arzu kaçırıldı. Şüphe üzerine 5 kardeşi gözaltına alındı. Ailesi onu ararken yaklaşık 20 gün önce cesedi bulundu. Arzu, Almanya'da doğmuştu. Almanvatandaşlığına geçmişti. Ailesi ile birlikte Midyat'a tatillerde geldiğini bilmiyorum. Bizler kendi cenazelerimizi örf ve adetlerimize göre öldükleri yabancı şehirlerde bırakmıyoruz. Onları köylerinde defnediyoruz. Arzu'yu da bu nedenle Midyat'a getirip defnettik" dedi.