Kent sakinlerinin korktuğu için cesetleri parklara gömdükleri yeni doğan bebeklerin de bakımsızlıktan öldüğü belirlendi...
 
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Hama’ya uyguladığı ablukanın korkunç yüzü ortaya çıkmaya devamediyor. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın daha da katısını Hama’ya uygulayan Esed’in tanklarının kentmerkezinde olduğu bildirildi. Rejimaskerlerinin şehre gıda sevkiyatını da engelledikleri belirtildi. İngiliz The Independent gazetesine kent sakinlerinin anlattıkları da yaşanan dehşeti ortaya koyuyor. Kentten kaçmayı başaran bir Hamalı gazeteye, yakınlarını kaybedenlerinmezarlara gitmekten korktuğu için cesetleri parklara gömdüklerini söyledi. Ayrıca elektrik kesintileri yüzünden hastanelerde büyük acıların yaşandığı ifade edildi.
 
HASTANELERDE ELEKTRİK YOK
 
Gazeteye e-posta atan bir Hamalı, askerlerin iki büyük hastanenin elektriğini kestiklerini belirtti. Görgü şahidi, “Jeneratörleri var ama askerler benzin gelmesine de engel oluyor. Bu yüzden yeni doğan bebekler ölüyor” dedi. Suriyeli eylemciler, pazar gününden beri kentte 250 kişinin öldüğünü belirtti. Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Esed yönetimine karşı baskının artırılması stratejileri üzerine çalıştıklarını söyledi.
 
Hama için on binler meydanda
 
Hama’ya uygulanan ablukaya karşı Suriye’de dün on binlerce kişi yürüdü. Suriye İnsan Hakları Birliği Başkanı Abdülkerim Rihavi, Hama kentindekilere destek için aşırı sıcağa rağmen binlerce kişinin Deyr Ez Zor, Dera ve Kamışlı kentlerinde gösteri düzenlediğini belirtti. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Rami Abdülrahman da İdleb vilayetindeki Benç bölgesinde 12 binden fazla rejim karşıtının gösteri düzenlediğini, Ceble’de de camiden çıkan yüzlerce kişinin “Allah yanımızda” sloganları attığını söyledi. Ülke genelindeki rejim karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 10 kişi hayatını kaybetti.
 
bugün