Karakolun üs bölgesinde nöbet kulübesinden PKK'lı teröristlerin bomba ve roketatar saldırısı ile parçalanarak şehit düşen Kırşehirli Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Ordulu er Hakan Oktay ve Diyarbakırlı er Yaşar Karadağ'ın cenazeleri DNA testleri ile tespit edilmesi ve otopsileri yapılması amacıyla Ankara'daki Keçiören Adli Tıp Kurumu'na getiridi. Ailelerden alınan DNA örnekleriyle belirlenen 3 şehidin cenazesi bugün askeri yetkililer tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Şehitlerden Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın cenazesi için bugün öğleleyin Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenecek tören ardından toprağa verilecek. Ordulu jandarma er Hakan Oktay ve Diyarbakırlı jandarma er Yaşar Karadağ'ın cenazeleri ise askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Saldırıya uğrayan Geçimli Jandarma Karakolu'nun 100 metre yukarısında bulunan üs bölgedeki nöbet kulübesinde nöbetçi olan Uzman Çavuş Çelikkaya ile erler Oktay ve Karadağ, saldırıyı fark ederek teröristlere karşı koydu. Külübeyi ele geçirmek isteyen teröristlere kahramanca karşı koyan Çavuş Çelikkaya ile erler Oktay ve Karadağ, ilk aşamada teröristleri püskürttü. Çatışma ile üs bölge kulübesini ele geçiremeyeceklerini anlayan teröristler bu sefer RPG-7 roketatar ile saldırdı, ardından el bombaları attı. Roket ve el bombalarının infilak etmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, jandarma er Hakan Oktay ve jandarma er Yaşar Karadağ nöbet kulübesinde şehit düştü. (NSK)