Ankara’da dün meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri, Keçiören Adli Tıp Morgu’nda aileleri tarafından teslim alındı. Patlamada cesetleri tanınmayacak hale gelen 3 kişinin ilk otopsi raporuna göre ’parça isabet etme, yanma’ sonucu yaşamlarını yitirdiği öğrenildi.
Ankara Kumrular Sokak’ta meydana gelen bombalı patlamanın ardından hayatını kaybeden 18 yaşındaki Orhan Güzel, 22 yaşındaki Mustafa Bingöl ve 60 yaşındaki Durdane Beyhan’ın cenazeleri aileleri tarafından Keçiören Adli Tıp Kurumu Morgu’nda teslim alındı. Ölenlerden Mustafa Bingöl ile Durdane Beyhan’ın cenazeleri Ankara’da ikindi namazının ardından, Orhan Güzel’in ise Kastamonu’nun İhsangazi İlçesi Akkaya köyünde toprağa verilecek.
 
TMO’DAN EMEKLİ BEYHAN, ARKADAŞINI GÖRMEYE GİTMİŞ
Olayda hayatını kaybeden Durdane Beyhan’ın TMO’da emekli olduğu ve ogün Kızılay’a arkadaşlarını görmeye gittiği, bu sırada patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Beyhan’ın tek çocuğu olan oğlu Mustafa Beyhan'ın bir bankada şube müdürü olduğu belirtildi.
Annesinin cenazesini teslim alan Mustafa Beyhan, teröre lanet okuyarak, "Annemin ne günahı vardı, kime ne zararı vardı. Aynı şekilde olayda hayatını kaybedenlerin veya yaralananların ne suçu, günahı vardı. Kimden, nerden gelirse gelsin terörü, teröristi lanetliyorum" dedi.
18 YAŞINDAYDI
Olayda ölen Orhan Güzel, henüz 18 yaşındaydı. Liseye dışarda başlayan Güzel, evin tek erkek çocuğuydu. Bir kız kardeşi olan Güzel, ailesine katkıda bulunmak için asgari ücretle olayın meydana geldiği yerdeki bir kuruyemişçide işe başlamıştı.
Orhan Güzel’i babası, oğlunun cenazesini ayak parmaklarından teşhis etti. Gözyaşlarına boğulan ve sinir krizleri geçiren baba Mustafa Güzel, olaya neden olanlara lanet yağdırdı.
Bu arada Cumhuriyet Savcılığı da ilk otopsi raporunu tamamladı. Raporda, ölenlerin cesetlerinin tanınmaz hale geldiği ve patlamanın etkisiyle çevreye saçılan parçaların vücutlarına isabet ettiği belirtilerek, "Parça isabet etme ve yanarak can verme" denildi.
 
BAŞKA MUSTAFALAR ÖLMESİN
Vatani görevini Trabzon’da bir karakolda jandarma olarak yapan ve 2 ay önce terhis olan Mustafa Bingöl’ün bir GSM şirketinde abone işlerinde çalıştığı öğrenildi. Bingöl’ün 1.5 ay önce bu işe başladığı belirtildi.
Motosiklet tutkunu olan ve çevresinde çok sevilen Bingöl’ün, olayın olduğu sırada sigara molası vermek için dışarı çıktığı sırada patlamanın meydana geldiği belirtildi. Bingöl’ün ağabeyi Cem Bingöl, herkesin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Benim için Hrant Dink’in katilleri neyse, Mustafa’nın da katilleri odur. Ben isterim ki herkes bu konuda düşünsün. Bu konuda gücü olanlara çözüm için gerekli yetki verilmiştir. Bu, Mustafa’nın canı pahasına verilen bir yetkidir. Lütfen bu yetki anlamlı kılınsın. Bunun çözüm şekli bellidir, bu da savaş olmamalıdır, ölüm olmamalıdır. Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. Lütfen söylemlerde bu şekilde olsun. Bir insanı öldüren bin insanı öldürmüştür. Bir insanı kurtaran, bin insanı kurtarır. Artık bundan sonra ölecek Mustafalar varsa, herkes bunu düşünerek davransın. Burdan herkese sesleniyorum, acılarımız üzerine kimse mesaj vermesin."