Fenerbahçe Cami’ndeki törene Merkez Komutanlığı’na bağlı sivil bir araçla gelen Cora, ağabeyinin toprağa verileceği Yalova’ya da aynı araçla gitti. Cenazeye, tutuklu Koramiral Cora’nın suikast düzenleyeceği iddia edilen emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in de katılması dikkat çekti.
 
Yaklaşık 10 gün önce Amirallere Suikast davasından tutuklu kardeşi Koramiral Deniz Cora’yı Hasdal Cezaevi’nde ziyaretinin ardından kalp krizi geçirerek, kaldırıldığı hastanede ölen Mehmet Yüksel Cora (60) için, Fenerbahçe Camii’nde öğleyin cenaze töreni düzenlendi. Törene özel izinle katılan, yanında sivil iki görevlinin bulunduğu Koramiral Cora, camiye Merkez Komutanlığı’na bağlı sivil bir araçla geldi. Araç camiye yakın bir yerde bekledi. Buradan yürüyerek camiye gelen Koramiral Cora, avluda taziyeleri kabul ederken, törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Donanma Komutanı Koramiral Nusret Güner, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu da geldi. Koramiral Cora, muvazzaf komutanlarla sohbet ederken, Deniz Kuvvetleri eski Komutanları emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Yener Karahanoğlu da törene katıldı. Taziyelerin ardından burada bir süre sohbet eden komutanlar, daha sonra birlikte cenaze namazına katıldı.   
 
Ağabeyi Mehmet Yüksel Cora’nın tabutunu uzun süre taşıyan Koramiral Deniz Cora, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Cenaze, toprağa verilmek üzere Yalvo’ya götürüldü. Koramiral Cora, daha sonra sivil görevlilerin eşliğinde kendisini bekleyen sivil plakalı otomobile binerek, cenazenin toprağa verileceği Yalova’ya hareket etti. 
 
Mehmet Yüksel Cora’nın oğlu Tolga Cora, "Babam, Deniz amcamın eşiyle birlikte Hasdal Cezaevi’ne gitmişti. Çıkışta çok üzüldü ve aynı akşam hastaneye kaldırdık. O günden beri kaldığı hastanede hayatını kaybetti" dedi.
 
Öte yandan tutuklu gazeteci Doğan Yurdakul’un eşinin cenazesine cezaevi aracıyla getirilmesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bunlar kötü uygulamalar, üzüldüm gerçekten" diye tepki göstermişti.