Doğan ailesinin yaşadığı Trondheim'daki Mevlana Kültür Derneği'nde düzenlenmesi planlanan cenaze töreni, şehrin 15 kilometre dışındaki Kolstadt Stadı'na alındı. Yarın saat 14.00'te başlayacak törene, Norveç ve Türkiye'den en az 4 bin kişinin katılması bekleniyor. Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Hayati Güven ve Trondheim Belediye Başkanı'nın yanı sıra, Türkiye ve Norveç Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de törende hazır bulunacak. Törenin ardından Gizem'in cenazesi Moholt Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenaze namazını kentteki Türk cemaatinin imamı Abdurrahman Akkuş kıldıracak. Akkuş, konuşmasında İslam'ın şiddete karşı duruşunu anlatacak. Ayrıca terörün dini olmadığına ve yaşanan acıların Norveç halkını daha da kaynaştırdığına vurgu yapacak. Trondheim papazının da katılacağı cenaze namazının ardından Gizem, amcasının yanına gömülecek. 
 
LİSEDE TÜRK BAYRAĞI 
İkinci tören ise Gizem'in öğrenim gördüğü Byasen Lisesi'nde düzenlenecek. Törende lisedeki bayrak direklerine Norveç ve Türk bayrakları çekilecek. Töreni organize eden lise müdürü Knut Wald, "Gizem okulumuza 1 yıl önce gelmişti. Çok aktif ve sevilen bir öğrenciydi. Bu olayların ardından arkadaşlarının yaşadığı büyük üzüntü, onun ne kadar sevildiğini bir kez daha ortaya koydu" dedi. Okul Müdürü Wald, Gizem'in yanı sıra bir öğrencilerinin daha yaşamını yitirdiğini vurguladı. 
 
BAŞBAKAN'DAN CAMİDE BİRLİK ÇAĞRISI 
Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, 22 Temmuz'da gerçekleştirilen saldırılarda ölenleri anma töreni için Cuma gecesi Oslo'nun merkezinde bulunan Ehli Sünnet Cemaati camisini ziyaret etti. Başbakan Stoltenberg, Müslümanlara hitaben yaptığı konuşmasında ülkede meydana gelebilecek etnik ve dini tüm ayrışmalara karşı birlik içinde davranılması gerektiğine vurgu yaptı.