Bir cenazenin törenine iki gözü iki çeşme katılıp vatandaşlarla birlikte cenaze namazı kılarken yankesicilik yapan sabıkalı hırsız, cemaat tarafından evire çevire dövüldükten sonra polise teslim edildi. Daha önce de yankesicilikten sabıkası bulunan hırsız çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Aydın E Tipi Cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre Aydın Merkez Kenker Köyü nüfusuna kayıtlı olup Aydın'da yaşayan Tuncer Şenkurt önceki gün hayatını kaybetti. Şahsın salası verilip hazırlanan cenaze için Aydın Merkez Dükkanönü Camii'nde tören düzenlendi. Akrabasının öldüğünü öğrenen Kenker Köyü sakinlerinden Şahin Ava da son vazifesini yapmak üzere cenazeye geldi. Cenaze namazı sırasında cebinde çok miktarda para bulunan Şahin Ava'nın cebinden paraları çeken Osman B. isimli zanlı parayı cebine koyup bir şey olmamış gibi cenaze namazına devam etti.


"FARZI KİFAYE NAMAZDA HIRSIZ DÖVMEYİ FARZ BİLDİLER"
Bu sırada arka saftakilerin öndeki yabancının Şahin Ava'nın cebindeki paraları çaldığını görence namazı bırakıp hırsızı dövmeye başladılar. Nbe olduğunu anlayamayan imam cenaze namazına devam ederken, cenaze namazına katılanlar cenazeyi bırakıp hırsızın peşine düştüler. Daha sonra olay yerine çağrılan polise çaldığı paralarla teslim edilen zanlının yankesicilikten sabıkları bulunduğu ortaya çıktı. Hakim karşısına çıkarılan zanlı tutuklandı.
İsimlerinin açıklanmamasını isteyen cenaze yakınları, hırsızlığın çok kötü birşey olduğunu belirterek 'Cenaze namazı Farzı kifayedir. Yani bazı Müslümanların yerine getirmesi ile diğer Müslümanların üzerinden kalkar. Biz de bunu düşünerek diğer müslüman kardeşlerimiz namazı eda ederken hırsızı hem yakaladık hem de dövdük. Hırsız yüzünden mezarlığa gidemedik. Ama şikayetçi olduğumuz hırsız da tutuklandı" diye konuştular.