Nazilli Eğitimciler Birliği Sendikası'nın organize ettiği cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı, namaz sonrası İsrail terörü lanetlendi.
Nazilli Merkez Koca Camiinde Cuma namazını müteakiben katledilen 400 Filistinli için gıyabi cenaze namazı kılındı. Nazilli Eğitimciler Birliği Sendikası temsilcisinin cenaze namazından önce okuduğu yazılı basın açıklamasında kılınacak gıyabi cenaze namazının Filistin'deki şehitler için kılınacağını duyurdu. Basın sözcüsü konuşmasında, "Nazillimizin güzide insanları. Geçen Cumartesi gününden bu yana aralıksız olarak deniz, hava ve karadan yapılan yoğun bombardımanla şehit olan beş yüze yakın Filistinli
kardeşimiz için dua etmek, gıyabi cenaze namazı kılmak ve bu katliamı yapan katilleri tel'in etmek için buradayız. Yahudi teröristlerce Filistin'de kurulan İsrail devletinin temel politikası bölgede sürekli terör estirmek, bölge insanlarına kan ve gözyaşı döktürmek olmuştur" dedi. Bunun son örneğinin cumartesi günü başlatılan katliam ve soykırıma dönüşen Gazze saldırısı olduğunu anlatan sözcü, şöyle konuştu: "Tüm savaş ve insanlık değerlerini hiçe sayarak çoluk çocuk demeden, yaşlı, hasta ayırt etmeden
okulu, hastaneyi, camiyi dikkate almadan çağın en modern silahlarıyla aylardır abluka altında hapis tutulan iki milyonluk bir halkın üzerine bomba yağdırmakta, adeta taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmamaya çalışmaktadır. Bunun adı savaş değildir. Bunun adı sadece Filistin halkının yok edilmesi de değildir. Bunun adı Filistinlilerle birlikte insanlığın yok edilmesi, tüm kutsal değerlerin katledilmesidir."
Basın açıklamasında, "Eğitimci memurlar olarak tüm Türkiye insanımız gibi bu katliamlar nedeniyle İsrail'i şiddet ve nefretle kınıyoruz. İsrail'in bu pervasız katliamları karşısında sessiz kalmak suretiyle örtülü destek veren başta Amerika, İngiltere, Fransa ve Rusya olmak üzere tüm sanayileşmiş devletleri protesto ediyoruz. Bu elim olay karşısında aciz ve çaresiz kalan İslam devletlerinin durumlarını da ibretle esefle izliyoruz" denildi.
Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın da katıldığı cenaze namazının ardından cemaat topluca Fatiha okuyarak şehitlere dua etti.