Başbakan Erdoğan tasavvuf müziği konserine gecikti. Konser bir türlü başlamayınca, konuklar alkışlarla durumu protesto etti. Cemil Çiçek sunucuya ""Başlat kardeşim"" diyerek çıkıştı.

Kültür Bakanlığınca düzenlenen “Tasavvuf Müziği Konseri” gergin başladı. Başbakan Erdoğan"ın da geceye katılmasının beklenmesi ve bu nedenle konserin gecikmesi, konuklar tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi. Duruma Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek müdahale etti. Çiçek ""Hadi kardeşim, başlat "" diyerek sunucuya çıkıştı. Kısa süre sonra Erdoğan da gelince konser başladı ve protesto alkışları da kesildi.

Genel sanat yönetmenliğini Murat Salim Tokaç"ın yaptığı konserde Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının yanında Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sanatçıları da sahne aldı. Konserde 12 neyzenin sahne aldığı “neyzenler resitali”, yanında “nefesten semaha” ve “Tasavvuf müziği ve sema” gösterileri gerçekleştirildi.

Modern Sanatlar Merkezi'ne dönüştürülen Cer Atölyelerinde gerçekleşen konsere etkinliğe Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. Geceye ayrıca Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek ve Bülent Arınç, Devlet Bakanları Aliye Kavaf, Mehmet Aydın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Abdülkadir Aksu ve Necati Çetinkaya da katıldı. Vatan