Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneği binasının yıkım kararıyla ilgili yaptığı açıklamada “Biz görevimizi yapıyoruz; yasaları uyguluyoruz. Bugüne kadar bu yazılmadıysa o idarenin yanlışıdır.”dedi.

Didim Kaymakamlığı tarafından Hazine arazisini işgal ettikleri gerekçesi ile hakkında yıkım kararı çıkan Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi durumuyla ilgili konuşan Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu yasaları uyguladıklarını söyledi.

Kaymakam Emiroğlu 2886 sayılı yasanın 75. maddesine göre ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan hazine taşınmazların idaresi hakkında yönetmeliğin 89. cu maddesine göre işlem yaptıklarını belirterek “Bu uygulamaları sadece Cem evinde değil, aynı statüde bulunan dağdaki çit çevrili alanda, zeytinlik ekili alanda, kaçak yapılan yapılarda giriyor ve herkese bu tebligatlar yapılıyor.”dedi.

Kaymakam Emiroğlu Cem Evinin 2009 yılındaki kiralama talebinin 2014 yılına kadar kabul gördüğünü belirterek “Defterdarlık talebi kabul etmiş fakat yıllık 11 Bin TL’lik kiralama ücreti nedeniyle Cem evi kiralamaya yanaşmamış ve o günden bu güne kaçak olarak kullanıma devam etmiş. Biz de bu anlamda yasaları uyguluyoruz, görevimizi yapıyoruz. Bu durumda olan herkese yazı yazıldı, bugüne kadar yazılmadıysa da O idarenin yanlışıdır.”diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png