Törene Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Nazilli Müftüsü H.Hüsnü Sula, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Alevi Derneği Genel Merkez Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile Alevi Derneği üyeleri katıldı.

Törende konuşan Alevi Derneği Nazilli Şube Başkanı A.Haydar Yetim, “Bizler tarihten bu yana etnik olarak Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Ermenisiyle, Gürcüsüyle, Arabıyla inanç olarak ta Alevisiyle, Sunnisiyle, Şafisiyle, Hristiyanıyla ve her türlü inançla hep bir arada yaşadık yaşamaya da devam edeceğiz. Bizler başka inançları sorgulamadık sorgulamayacağız da çünkü inançlar dogmatiktir sorgulanmaz. Bizler her zaman Cumhuriyetten demokrasiden ülkenin bölünmez bütünlüğünden, hukukun üstünlüğünden, eşitlikten halkların kardeşliğinden yana olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu güzel vatanda kardeşce eşit vatandaş olarak yaşamak istiyoruz. Şimdide size kısaca inşaatla ilgili bilgi vermek istiyorum Cemevimiz 650 metrekare olan arsa içine 290 metrekare oturma alanı üzerine 4 katlı olarak inşa edilecektir” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, “Bu açılış sebebiyle burada bir arada bulunmak bizleri onure etmiştir. Bir daha gördük ki, Alevi ve Sünni vatandaşlar olarak, ortak yanımız çok fazla. Camiler ve cem evleri bizleri yaratıcımıza ulaştırma noktasında güzide mekânlardır. Hepimiz Müslüman"ız ve Ehlibeyt-i seviyoruz. Hepimiz Orta Asya menşeili Müslüman Türk Milletinin evlatlarıyız. Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan halkımızın yüzde 99'u Türk milletinden ve İslam dinindendir. Millette Türküz dinde İslam"ız. Ayrı olan mezhep, tarikat ve meşreplerimizdir. Bunlar, İslam dini içinde güze] olan inanç ruhlarıdır. Mezhepler ne kadar ayrı olsa bile kıble birdir, dualar birdir. Bu kültür merkezleri, Alevi Bektaş geleneğine sahip çıkan, bu geleneğin yaşatılması yönünde gayret gösteren vatandaşlarımızın cem oldukları, toplandıkları mekânlardır. Bir belediye başkanı olarak güzelliklerin ortaya çıktığı bu mekanlara sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Belediye başkanlarının, kamu temsilcilerinin de bu yapılara sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Buralar, milletimizin kültür, ahlak değerlerini yüceltme misyonunu taşıyan kurumlardır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ve protokol üyeleri tarafından Nazilli Cemevi ve Kültür Kompleksi Projesi"nin temeli törenle atıldı.