ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Yeşilköy'deki caminin eskimesi üzerine muhtarlık bir toplantı düzenledi. Toplantıda, köylünün bir bölümü tarihi caminin restore edilerek kullanılmaya devam etmesini isterken, bir kısmı da yeni cami yapılması önerisinde bulundu. Caminin restore edilerek korunması isteği daha ağır basınca muhtarlık restore ettirmeye karar verdi. Çalışmalara 10 gün önce başlarken ibadetin de eski okul binasında yapılması kararlaştırıldı.

Yeni cami yapılmasını isteyenler eskisini kıblesinin yanlış olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine caminin kıblesinin ölçümü gerçekleştirildi. Yapılan ölçümde kıblede yaklaşık yüzde 25'lik bir sapma olduğu saptandı. Cami imamı Zekeriye Solak, kıblenin doğruluğunu araştırma gereği duyduklarını belirterek, "Yaptığımız ölçüm sonucunda kıblede ileri sürüldüğü gibi küçük bir sapma çıktı. Şimdi ne olacak ben de bilmiyorum" dedi.

Bayramiç Müftüsü Ramazan Kara, camilerin kıblelerindeki sapmaların yüzde 45 oranına kadar normal olduğunu anlatarak, "Bu tür camiler çok eski tarihlerde inşa edildiği için kıblelerde küçük sapmaların bulunması namaz kılmaya engel teşkil etmez. Bu konuda köy halkını da bilgilendirdik. Bundan sonrası kendilerine kalmış. İster mevcut camiyi restore ettirip kullanmaya devam ederler, ister yeni cami yaptırırlar" diye konuştu.

Köy Muhtarı Ramazan Coşkun ise "Kıblenin yanlış olduğunu ileri sürenler üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek istiyorlar. Biz camiyi restore ettirip kullanma taraftarıyız. Restorasyon çalışmalarını da başlattık. Yaklaşık 4 aylık sürede restorasyon çalışmalarını tamamlayıp camiyi yeniden ibadete açacağız" dedi. /