Ergenekon davasının ek klasörlerinde ilginç bir fişleme olayı yer aldı. Kayseri Melikgazi Müftüsü Avni Şahin'i takibe alan jandarmanın, müftünün 2002 yılında katıldığı Kadir Gecesi programını rapor ettiği ortaya çıktı.



Emekli Orgeneral Şener Eruygur'da ele geçirilen skandal belgeye göre; Hunat Camii'nde düzenlenen mevlit programında duanın öneminden bahseden imam konuşmasında sık sık 'estağfurullah' diyor. Camide bulunanlara topluca "La ilahe illallah" tekrarı yaptırıyor. Cemaatle birlikte yüksek sesle 'Allah' kelimesini söylüyor. Camideki fişleme raporu 3 Şubat 2003'te Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'na iletiliyor.

BİRİNCİ SAYFADAN DEVAM

Fİkinci iddianamenin ek klasörlerinde yer alan bilgilere göre skandal fişleme olayı şöyle gerçekleşti: Müftülükte çalışan Gürsel Kafa isimli bir memur, 22 Ekim 2002'de Avni Şahin hakkında şikâyetçi oluyor. Müftünün, yetkili makam onayından fazla memur çalıştırdığını ileri sürüyor. 16 Aralık 2002'de Melikgazi kaymakamlığı, Şahin hakkında soruşturma açılmasına izin veriyor. Bu arada, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Kayseri Melikgazi Müftüsü Avni Şahin'i takibe alıyor. 1 Aralık 2002 tarihli jandarma raporunda, Hunat Camii'nde yapılan Kadir Gecesi görüntülü olarak kaydediliyor. Daha sonra kayıt yazıya dökülüyor.

Söz konusu vaazda müftü Şahin'in hitap ettiği topluluğu galeyana getirme doğrultusunda aralıksız 'Allah Allah' ve 'estağfurullah' kelimesini kullandığı aktarılıyor. Söz konusu raporla birlikte Kadir Gecesi'nde yapılan dualar ve müftünün konuşması da döküm olarak yer alıyor. Cami imamının duanın önemine ve abdest alınırken yapılan duaların güzelliğini anlattığı ifade edilen raporda, imamın "Günahlarımız için, farzları yerine getiremediğimiz için, haramdan kaçınmadığımız için, Kur'an'a teslim olmadığımız için, dilimizi yalandan koruyamadığımız için, Peygamber Efendimiz, rehberimizi kâmil manada tanıyamadığımız için" şeklindeki her cümlesinden sonra sürekli "estağfurullah" dediği belirtiliyor.

Daha sonra cemaatle birlikte topluca "La ilahe illallah" tekrarı yapıldığı anlatılıyor. Daha sonra imamın cemaat ile birlikte yüksek sesle "Allah" kelimesini söylediği belirtiliyor. Devamında yaklaşık 30 dakika boyunca "estağfurullah, Allah, La ilahe illallah" kelimelerinin tekrar edildiği ve vatandaşların yapılan dua sonrası dağıldığı bildiriliyor. Bu takipler bir albay tarafından 3 Şubat 2003'te Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'na bildiriliyor. Yazıda, Şahin hakkında dava açılması için kaymakamlığın soruşturma izni verdiği bildiriliyor.