Koyunlar köyünde incir üretiminin yaygınlaşmasının ardından; daha önceden köyde iş bulamadıkları için Yenipazar ve başka büyük kentlere göç etmeyi tercih eden köylü gençler köyde kalmaya başladı. Köyden göçün azalması ve nüfus artışı nedeniyle daha önce köye fazla bile gelen 150 kişi kapasiteli cami, nüfus artışıyla birlikte yetersiz kaldı. Köyün ihtiyacına cevap verebilecek 450-500 kişilik yeni bir cami yapılabilmesi için eski cami gerekli izinlerin alınmasının ardından yıkıldı.
Çevrede toplanan vatandaşların da izlediği yıkım çalışmaları sırasında minarenin orta bölümüne halat bağlanıp iş makinesi ile çekildi. Bir kaç parçaya ayrılan minarenin yere devrilmesi sırasında büyük bir toz bulutu havaya yükseldi. Yıkım çalışmaları çevrede toplanan vatandaşlar tarafından merakla ve heyecanla izlendi. Caminin enkazı kepçe ile alınarak köylü vatandaşların traktörlerini seferber etmesiyle temizlendi.
Gerçekleşen yıkım işlemi hakkında bilgi veren Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, eski caminin hem kapasite olarak hem de mimari açıdan yetersiz kaldığını söyledi. Caminin tasfiye edilerek köylü vatandaşların da isteğiyle yıkıldığını açıklayan Aydın, yıkılan caminin yerine yeni ve kubbeli mimari tarzda bir caminin yapımına başlanacağını kaydederek, “Yeni camimizin projesini ilçemizin yetiştirdiği Mehmet Emin Girgin isimli mimarımız hiçbir ücret almadan hazırladı ve kendisi projenin teknik danışmanlığını yapacak. Yeni caminin Ramazan ayına kadar alt katını tamamlanarak hizmete açmayı planlıyoruz. Çevre düzenlemesi ise cami bitirildikten sonra yapılacak” dedi. iha